Nová ročenka Tanečních aktualit na obzoru – i díky vám čtenářům

Redakce internetového portálu Taneční aktuality vydá začátkem sezony už sedmou Ročenku – tištěný výbor z textů, které pokrývají divadelní sezonu 2013/2014 a s ní i veškeré dění v českém profesionálním tanci. Pro letošní vydání jsme poprosili o podporu i vás, naše čtenáře, a to prostřednictvím serveru Nakopni.Mě. Akce běžela více než měsíc a nakonec se podařilo sehnat dostatek investorů, díky kterým byla vybrána naplánovaná částka 15 000 korun, kterou budeme financovat část nákladů (ty jsou samozřejmě vyšší). Všem ze srdce děkujeme – o své odměny nepřijdou, každý se může těšit na jmenovité poděkování v ročence a další pozornosti podle výše svého příspěvku. Jsme rádi, že taneční komunita u nás drží pohromadě a nová Ročenka bude společným dílem redaktorů i čtenářů.
Taneční aktuality (http://www.tanecniaktuality.cz/), první internetový portál o tanci, jsou pro české čtenáře orientačním bodem ve světě tance. Na našich webových stránkách naleznete denní zpravodajství z tanečního světa, odborné recenze, reportáže, zajímavé rozhovory s předními českými i hostujícími umělci, festivalové zpravodajství, ale i informace o konkurzech, workshopech, tanečních školách, diář tanečních představení z celé republiky ad. Sledujeme balet, současný tanec, fyzické divadlo, nový cirkus a další profesionální pohybově-divadelní formy v celé České republice, částečně i na Slovensku. Příležitostně publikujeme také recenze a reportáže ze zahraničních scén.
Webové stránky jsou provozovány obecně prospěšnou společností Taneční aktuality o. p. s., jejímiž zakládajícími členy jsou absolventi oboru taneční věda na taneční katedře HAMU. Redakce se tak stala nepostradatelnou a uznávanou složkou teoretické základny oboru.
Letos již po sedmé vydáváme Ročenku Tanečních aktualit.cz, výběr z publikovaných textů sezony 2013/2014. Chceme zprostředkovat informace i čtenářům, kteří z jakýchkoliv důvodů nemají pravidelný přístup k internetu, nefandí moderním technologiím nebo zkrátka preferují odborné časopisy a publikace v tištěné formě. Obsah knihy zároveň utvoří jedinečný ucelený obraz o současném stavu našeho tanečního umění, který zůstane fyzicky zachován pro budoucí generace. Budou zde publikovány recenze na nejvýznamnější představení z baletu, současného tance i nového cirkusu, které měly premiéru v sezóně 2013/2014, rozhovory s tvůrci, reportáže z festivalů a jako příloha text studii Choreografie a choreograf v kontextu moderní doby od významné taneční teoretičky prof. Doroty Gremlicové.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: