Nová spolupráce Lenky Vagnerové & Company a Nové generace HAMU

Soubor Lenka Vagnerová & Company a Nová generace HAMU představí pilotní projekt, který propojí studenty choreografie na HAMU a studenty tance programu Erasmus hostující v souboru Lenka Vagnerová & Company. Premiérové uvedení projektu proběhne v hlavní zkušebně LV&C_STUDIO8 29. května v 16:00.

Nová spolupráce Lenky Vagnerové & Company a Nové generace HAMU

Nová spolupráce Lenky Vagnerové & Company a Nové generace HAMU

Díky této spolupráci budou mít choreografové i tanečníci z různých evropských kulturních zázemí možnost získat cenné zkušenosti při tvorbě společného projektu. Toto kroskulturní setkání bude pro všechny strany obohacující nejen po stránce umělecké, ale i po stránce společenské a edukativní. Tuto spolupráci zaštítí erudovaná instituce HAMU a soubor Lenka Vagnerová & Company, které poskytnou umělcům k jejich tvorbě profesionální zázemí ve formě produkčního, provozního, grafického a PR zajištění. 

Prvním projektem této dlouhodobé spolupráce je From „F“ to „J“ v režii a choreografii Adély Kašparové. Kašparová je absolventkou bakalářského studia choreografie na pražské HAMU a aktuálně studuje pátý ročníku Taneční produkce a organizace. Ve své tvorbě se specializuje na kombinaci současného tance a street dance. Není tomu jinak ani v této práci, která se věnuje pojmům „Fear Of Missing Out“ a „Joy Of Missing Out“. Konkrétně se zaměřuje na přeměnu strachu z promeškání na pocit svobody a radosti z přítomného okamžiku, i přesto, že o něco přicházíme.

Účinkující tvoří tři studentky Balettakademien Stockholm: Sylvia Shafiq Ahlgren, Matilda Caspersson a Sigrid Welde a dále absolventka FOR Dance Theatre in Companhia Olga Roriz Amélie Caldas.

Nastudování projektu probíhalo ve zkušebnách LV&C_STUDIO8, které soubor Lenka Vagnerová & Company poskytl. 

Zdroj: Lenka Vagnerová & Company

Témata článku

Adéla KašparováNová generace

Lenka Vagnerová & Company

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: