Nové sólo Soni Ferienčíkové ve Studiu ALTA

Nové sólo Soni Ferienčíkové ve Studiu ALTA

Nové sólo Soni Ferienčíkové ve Studiu ALTA

Poslední premiérou sezony ve Studiu ALTA bude 2. června 2016 sólo Soni Ferienčíkové s názvem SOTTY.  Inscenace je druhým autorským projektem mladé slovenské tanečnice, která navazuje na představení DEBODY z roku 2012. Ke spolupráci si přizvala mezinárodní tým: slovinského kytaristu Gašpera Piana, kterého české publikum zná z projektu Let Me Die In My Footsteps, lotyšského světelného designera Intse Plavniekse, se kterým autorka spolupracuje již čtvrtým rokem, a Marca Olivé, španělského dramaturga, který působí v katalánském divadle pro současný tanec – Mercat de les flors.
Svou představu SOTTY popisuje Soňa Ferienčíková takto: „Bod v prostoru. Prostor v těle. Točící se tělo v prostoru. ,A přece se točí!‘ Co všechno se musí roztočit, abychom našli pevný bod sami v sobě? Kde se nachází hranice mezi vnitřním světem performera a vnější realitou diváka? Představení pracuje s napětím mezi osobním a veřejným, vnitřním a vnějším, mezi skrytým a odhaleným. Překračuje hranici čtvrté stěny a přichází blíž k divákům. Hledá prostor mezi komplexností pohybu a jednoduchostí momentu bytí. SOTTY je jméno ženy, která se vynořuje, vnořuje a znovu vynořuje. Je pohlcená vírem, převálcovaná melodií, naplněná spojením.“
Soňa Ferienčíková je tanečnice, performerka, choreografka a producentka, která se pohybuje mezi Bratislavou, Prahou a nejrůznějšími evropskými městy. České publikum ji zná jako tanečnici díky projektům Imago (2014, Studio ALTA), Bakkheia (2015, divadlo PONEC), Let Me Die In My Footsteps (2015, Studio ALTA) či spolupráci se Spitfire Company a VerTeDance. Sólo SOTTY je šestým představením sdružení BOD.Y, skrze které Ferienčíková iniciuje vznik tanečních i filmových projektů.

Zdroj: Studio ALTA

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: