Novocirkusová inscenace o chybách od tvůrčího týmu Vít Neznal a kol.

Novocirkusová inscenace o chybách od tvůrčího týmu Vít Neznal a kol.

Novocirkusová inscenace o chybách od tvůrčího týmu Vít Neznal a kol.

Po uvedení inscenace Mimo provoz připravuje mezinárodní tvůrčí tým kolem režiséra Víta Neznala novou premiéru na pomezí nového cirkusu a pohybového divadla s názvem Chyba. Představení vznikalo téměř dva roky a premiéra se uskuteční 18. září 2017 na Jatkách78.

Jak už napovídá samotný název, tvůrci se tentokrát rozhodli pro téma chyb, chybování a omylů. Pracují s možností i nemožností jejich vzniku, s jejich průběhem v rámci divadelního představení a v neposlední řadě s tím, co vůbec lze za chyby považovat. Je proto otázkou, co vlastně diváci během představení uvidí - dokonale nazkoušený nový cirkus anebo jednu chybu za druhou.
Chybování a omyly vnímám jako základní aspekt lidského života, který je navíc v dnešní napjaté a zrychlené době velmi aktuální. Jsme neustále konfrontováni s návody, jak se chyb a omylů vyvarovat, ale přesto jich děláme pořád stejně. Proto nás už od začátku zkoušení zajímalo, co všechno vlastně může divák během představení vyhodnotit jako chybné,“ říká o připravované inscenaci režisér Vít Neznal.A naopak, jak něco primárně negativního - chybného může v jiném kontextu získat na estetické hodnotě a stát se třeba i krásným,“ doplňuje jeho slova dramaturg Petr Erbes.
Tvůrčí tým stejně jako při poslední inscenaci Mimo provoz sdružuje herce a akrobaty z různých částí Evropy i různých žánrů. Z akrobatek je domácímu publiku dobře známé duo Stephanie N´Duhirahe (CH) a Eliška Brtnická (v alternaci s Eliškou Kasprzyk), které se věnují závěsné akrobacii na laně a na hrazdě. Kořeny v tanečním a pohybovém divadle pak mají mladí performeři Florent Golfier (FR) a Viktor Černický (SK). Autorem hudby je Matouš Hejl, který například složil hudbu k Zelenkově filmu Ztraceni v Mnichově, scénografie se zhostil Petr Vítek.

Zdroj: Tisková zpráva

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: