Nový taneční kolektiv POCKetART se představí ve Venuši ve Švehlovce

Plné sklady citů. Foto Anna Benháková.

Plné sklady citů. Foto Anna Benháková.

Dne 8. května 2019 proběhne v divadle Venuše ve Švehlovce taneční večer Johany Pockové, v rámci kterého budou uvedeny dvě choreografie. První z nich s názvem Jáma lvová se zabývá tématem mediální manipulace a bude ukázkou připravovaného projektu, jehož premiéra se bude konat v září 2019 v rámci večera skupiny Tantehorse. Druhá inscenace s názvem Plné sklady citů je mezigenerační experiment zkoumající aspekty ženství inspirovaný autentickými životními vzpomínkami staré paní, přičemž holčička představuje bezstarostné dětství a mladé ženy jejich citově bohatý vnitřní svět.

V Jámě lvové se téma mediální manipulace řeší z pohledu střetu s masovostí popkultury, manipulativností a líbivostí medií, s populárními osobnostmi a vlivem politiků. Nenápadná infiltrace myšlení podprahovými stimuly je podle autorů i aktuální hrozbou dneška.

V Plných skladech citů vystupuje šest performerek od devítileté až po devadesátiletou. „Příroda je obdařila ,plným skladem citů‘, ale nezřídka pro ně chybí kupec. Radostný pohyb neposedné holčičky, která zatím uniká tíze života, kontrastuje s citově nestabilním světem mladých žen. Stáří ženy reprezentuje autorčina vlastní babička. Babička je autentickou postavou v daném čase, představitelky dětského a středního věku ztělesňují reminiscence babičky na vlastní život. V první části večera se projevuje spíše mužský fenotyp myšlení, ve druhé ženský. V obou částech prolíná tanečním pohybem citově a myšlenkově závažné sdělení,“ dodává Johana Pocková.

Johana Pocková je choreografka, tanečnice a performerka v oblasti současného tance a fyzického divadla. Studovala na konzervatoři Duncan Centre v Praze, v SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance), Limon Institut a Peridance Capezion Centre v New Yorku.

Zdroj: Tisková zpráva

Témata článku

Johana Pocková

PocketArt

Venuše ve Švehlovce

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: