Oblaka – premiéra taneční inscenace ruské režisérky Lary Garri

Oblaka – premiéra taneční inscenace ruské režisérky Lary Garri

Oblaka – premiéra taneční inscenace ruské režisérky Lary Garri

Na Nové scéně Národního divadla bude mít v úterý 13. května premiéru taneční inscenace Oblaka ruského uměleckého tandemu Lary Garri a Evgeny Venina. Představí českému publiku svůj koncept divadla plastického tance na příběhu s tématem smyslu lidského života. Základní myšlenkou inscenace je filozofická úvaha o podstatě a smyslu života. Skrze scénický tanec se chce zaměřit na jednotlivé události v životě člověka, na jeho pocity, boje, intimní momenty, emoce a střety.
Choreografka Lara Garri, pocházející z ukrajinského Krymu, je ředitelkou Divadla výrazového tance v Moskvě. Podle diváckých ohlasů jsou její představení nejen tancem a divadlem, ale zároveň snovým a éterickým zážitkem. Spolu s ní se na inscenaci podílel ruský režisér Evgeny Vanin. Vzhledem k tomu, že český divák zná především tradici ruské baletní školy, rádi by českému publiku zprostředkovali současný ruský tanec v jeho dalších podobách.
V inscenaci Oblaka tančí pět českých tanečníků, čímž je silně akcentovaný mužský element a z něj vyplývající taneční postupy, nahlížející na mužskou intimitu, ale zároveň je zde i silná složka zabývající se bojovým uměním. Podtitul inscenace zní „Zatímco nebe zůstává věčné, oblaka se neustále mění, odplouvají“. Více informací na: https://www.facebook.com/events/242902549226716/?fref=ts Zdroj: Divadlo plastického tance

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: