Obyčejní lidé míří na festivaly ve Francii a Portugalsku

Obyčejní lidé

Obyčejní lidé

Po uvedení v hlavním programu 73. ročníku Festivalu v Avignonu 2019 hostuje inscenace Divadla Archa Obyčejní lidé na přehlídce Festival d´Automne v Paříži. Bude zde uvedena v pěti reprízách od 5. listopadu 2019 v Théâtre de la Ville - Les Abbesses. Společný projekt Archy a nezávislého čínského souboru Living Dance Studio v Pekingu v režii Jany Svobodové a čínské choreografky Wen Hui kombinuje principy dokumentárního divadla a tance.

Festival d´Automne podle odborníků patří k nejlepším přehlídkám ve Francii, které se zaměřují na současný tanec, divadlo a hudbu. Mezi tvůrci, kteří na letošním festivalu v Paříži uvedou své inscenace, jsou například Robert Wilson a  CocoRosie, Romeo Castellucci, Milo Rau, Stefan Kaegi či William Forsythe.

Inscenace Obyčejní lidé je postavena na průsečících reálných příběhů lidí žijících v Čechách a v Číně s důležitými mezníky v historii obou zemí. Hudbu, tanec, videoart i světelný design vytvářejí čeští a čínští umělci společně přímo před očima diváků na neustále se proměňující scéně. Na ní se například vedle čínských tanečníků objeví sedmasedmdesátiletý český soustružník a nástrojař Vladimír, který celý svůj život pracoval v továrně. Nedílnou součástí představení je živý interaktivní videomapping, světelný a hudební design a na míru komponovaná hudba. Tvůrci těchto složek ovládají spolu s performery všechny divadelní technologie neskrývaně přímo před očima diváků.

Evropská tour Obyčejných lidí násled­ně pokračuje hostováním na přehlídkách L'Apostrophe v Cergy-Pontoise, na Festivalu NEXT ve Villeneuve d’Ascq a vrcholí v portu­galském Portu. Čeští diváci budou mít možnost vidět představení v Arše 15. listopadu a v rámci Noci divadel 16. listopadu.

Zdroj: Divadlo Archa

Témata článku

Jana SvobodováObyčejní lidéWen Hui

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: