Okno do baletu ve Slovenském národním divadle

Okno do baletu ve Slovenském národním divadle

Okno do baletu ve Slovenském národním divadle

Balet SND túto sezónu prichádza s novým projektom, sériou diskusií pred predstaveniami pod názvom Okno do baletu. „V diskusii s tvorcami a divákmi predstavíme inscenáciu z repertoáru Baletu SND a zaujímavosti s ňou spojené. Ponúkame vám príležitosť bližšie sa zoznámiť s osobnosťami baletu a s procesom jeho tvorby, pomocou neformálneho rozhovoru,otvoriť okno‘ a nazrieť do uzatvoreného sveta, akým sa balet môže zdať,“ dodávajú zástupcovia Baletu SND.

Prvé Okno do baletu otvorí riaditeľ Baletu SND Jozef Dolinský ml. v stredu 25. januára 2017 o 18.00 hod. v Salóniku historickej budovy SND pred predstavením BESS – Pocta Rudolfovi Labanovi. Hosťami diskusie sú tvorcovia predstavenia – choreografka Šárka Ondrišová, skladateľ Peter Groll a dramaturgička Baletu SND Eva Gajdošová, moderuje Katarína Zagorski.
Vo februári vám Okno do baletu predstaví Slovenské tance – Životy svetiel. S tvorcami inscenácie sa môžete porozprávať 16. februára od 18.00 do 18.50 hod. v Clube Opera v novej budove SND. Okno do baletu bude otvorené vždy raz do mesiaca pred vybraným predstavením Baletu SND v Salóniku historickej budovy alebo v Clube Opera novej budovy SND.

Plánované diskusie:
25. 1. BESS – Pocta Rudolfovi Labanovi, Salónik HB
16. 2. Slovenské tance – Životy svetiel, Club Opera NB
22. 3. Giselle, Salónik HB
29. 4. Nižinskij – Boh tanca, Club Opera NB
14. 5. Romeo a Júlia – Tak ako včera..., Club Opera NB
28. 6. Spiaca krásavica, Club Opera NB

Zdroj: Balet SND

Témata článku

Slovensko

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: