Permeance, taneční inscenace přemítající o vztahu vody a člověka

Na zahradě Studia ALTA / Západní křídlo Invalidovny uvede Alica Minar & col. ve spolupráci s raum4 e. V. premiéru taneční inscenace Permeance. Událost se odehraje 4. a 5. září 2021 vždy od 18 hodin.

Permeance. Foto Vojtěch Vořechovský.

Permeance. Foto Vojtěch Vořechovský.

Alica Minar & col. je mladý umělecký kolektiv působící prvním rokem na mezinárodní taneční a divadelní scéně. Klade si za cíl reflektovat současná společenská témata skrze tanec, zejména v oblasti ekologie a feminismu, zkoumat možnosti divácké participace a rozvíjet mezioborovou i zahraniční spolupráci.

Představení Permeance se zabývá tématem vztahu vody a člověka. Čerpá hluboko ze vzpomínek autorů i diváků, aby podalo svědectví o našem kolektivním vnímání vody, která je všudypřítomná a přesto tak vzácná. Pohrává si s absurditou a humorem, který vyvažuje komplexnost a závažnost ekologické tematiky. S diváky komunikuje přes více médií a otevírá prostor pro aktivitu a individuální osobní vklad.

Před premiérou v sobotu 4. září v 16 hodin uvede Zuzana Žabková ve Studiu ALTA / Západní křídlo Invalidovny sedmou edici Klubu čtení tance When the dancers know the answers s podtitulem When we are becoming a body of water. Čtení a diskuze tematicky souvisí s představením.

„Permeance je mezinárodní participativní taneční inscenace zkoumající naše měnící se zkušenosti s vodou ve vzpomínkách i v současnosti. Venkovní choreografie předává pocit soudržnosti a harmonie s přírodou a se sebou samým. Zároveň tato multilingvální inscenace přináší pocit hravosti a lehkosti, jako když jsme nadnášeni vodní hladinou za letního dne, která nás jako siréna postupně a nenásilně vtahuje do hlubin tématu.“

Zdroj: Alica Minar & col.

Témata článku

Permeance

Alica Minar & col.

Studio ALTA

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: