Physical Jerks, nová inscenace DOT504 Dance Company

Physical Jerks, nová inscenace DOT504 Dance Company

Physical Jerks, nová inscenace DOT504 Dance Company

Nový projekt souboru DOT504 Dance Company nazvaný Physical Jerks je tentokrát komornějšího rázu než předcházející Collective Loss of Memory, který získal ocenění Taneční inscenace roku na České taneční platformě 2015. Autory nového projektu jsou Paul Blackman (AUS) a Christine Gouzelis (GR). Jako interpreti vystoupí Nathan Jardin (B) a Teresa Noronha Feio (PO). Premiéra se uskuteční 17. a 18. října 2015 v divadle Ponec.
„Nahlédněte do světa jednoho netrpělivého páru, do světa rozpadu lidských hranic, které je tísní. Denně trénují a cvičí, aby zůstali zdraví, v dobré formě a chránili tak geny svých těl. Ale nejspíš jsou to  jen dva pitomci, tančící v rytmu vlastní DNA, co se baví až k smrti. Potleskem vyjadřujete podporu.  Ale pozor na to, čemu,“ říká Paul M Blackman.
Autorský pár se soustřeďuje na dvojici fanatiků zdravého životního stylu, pohybu a aktivity, která se snaží vyrovnat – značně po svém – s limitními životními situacemi, které se snaží zvládat vlastním způsobem.
Inscenace stojí na výkonech performerů – Nathana Jardina (B) známého z Collective Loss of Memory doplňuje Teresa Noronha Feio (PO). „Tanečnice stejné krevní skupiny jako Nathan, ať už co do techniky, fyzických dispozic nebo stylu. Spolu vytváří přesvědčivý pár ,jerků‘, křečovitě se snažících urvat ze života maximum, ať už to stojí za to, nebo ne,“ dodávají organizátoři.

Paul M Blackman
Absolvoval West Australian Academy of Performing Arts v roce 2002. Spolupracoval se soubory Jasmin Vardimon Company (GB), David Zambrano (B), Rootlessroot (GR), Battery Dance Company (NYC), The Hellenic Dance Company (GR), West Australian Ballet (AUS) & Buzz Dance Theatre (AUS). V roce 2006 získal ocenění Nejlepší tanečník od Ausdance, australské organizace profesionálního tance a v roce 2007 titul Nejlepší umělec organizace Article 19 (GB). V roce 2010 byl Paul Blackman součástí projektů 50 dní a Tierras Enamoradas Davida Zambrana. Jeho pedagogická činnost se soustřeďuje především na Atény, rodnou Austrálii a další odborné školy, festivaly, workshopy a semináře. Je jedním z původních členů programu Dancing to Connect rozšířeného do 54 zemí celého světa. Paul Blackman působí jako choreograf i tanečník v Evropě, Asii, na Středním Východě, ve Skandinávii, Velké Británii, USA a v Austrálii. Spolu s Christine Gouzelis založil společnost JukStaPoz, která přináší divákům žánr divadelně scénického tance s nekonvenčními přístupy.

Christine Gouzelis
Vystudovala Národní školu tance v Athénách. Vystupovala v mezinárodních produkcích a spolupracovala s umělci, jako například: Jasmin Vardimon (UK), David Zambrano (B) a The Hellenic Dance Company (GR) kde vystupovala v choreografiích Wima Vandekeybuse (B), Rootlessroot (GR), Antona Lachkého (B), Martina Lawrence (UK) a Pascala Rioulta (NYC). V roce 2004 dostala stipendium na ImPulsTanz a v roce 2010 stipendium od nadace Onassis na projekt 50 dní s Davidem Zambranem v Kostarice. Absolvovala turné ve Spojených Státech, Austrálii, Asii, Skandinávii a v Evropě. Vedla a spolupracovala na profesionálních mezinárodních seminářích a workshopech v nejrůznějších institucích. Je docentem na Národní škole tance v Athénách. Momentálně je rezidenčním umělcem na hongkongské Academy of Performing Arts.

Nathan Jardin
Vystudoval SEAD – Akademii tance v Salcburku. Jako tanečník a choreograf má za sebou řadu projektů v  Belgii, Francii, Rakousku, Německu, Švédsku, Švýcarsku a Hong Kongu.

Teresa Noronha Feio
Vystudovala Fontys Dansacademie v nizozemském Eindhovenu, katedru divadelního tance a Escola de Danca do Conseratorio Nacional v Lisabonu, kde studovala klasické techniky, Graham techniku, dramaticko-hereckou techniku a portugalský folklorní tanec.

Zdroj: Divadlo Ponec

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: