Pinkbus Festival otevře téma sexuality a představí to nejzásadnější z místní i zahraniční queer scény

První ročník festivalu Pinkbus otevře diskuzi o nejaktuálnějších tématech dnešní společnosti, jako jsou sexualita, nahota, svoboda, tělesnost nebo kult krásy. Třídenní přehlídka plná živých představení, workshopů a přednášek se uskuteční od 25. do 27. června 2021 na pražské Štvanici. „Práva LGTBTQ komunity, otázky sexuality či pojem bodypositivity se sice ve společnosti čím dál víc objevují, ale stále narážíme na předsudky, nepochopení či odmítavé postoje. Pinkbus festival chce přispět k šíření osvěty,“ říká Martin Talaga, zakladatel festivalu i oceňovaný choreograf a tanečník.

Pinkbus Festival otevře téma sexuality a představí to nejzásadnější z místní i zahraniční queer scény

Pinkbus Festival otevře téma sexuality a představí to nejzásadnější z místní i zahraniční queer scény

Ostrov Štvanice se na tři dny změní na přehlídku toho nejlepšího, co lze nalézt na domácí queer scéně. Hudebníci, drag queens, burlesque, tanečníci, performeři. Workshopy, přednášky, happeningy, představení. Všichni se spojí, aby přinesli nezapomenutelný zážitek. „Jsme přesvědčeni o nezbytnosti budování platformy pro queer uměleckou scénu každým dnem více a více. Vytváření bezpečného místa, které šíří osvětu a spojuje lidi, je důležitější, než kdykoliv předtím,“ říká Martin Talaga.  Workshopy budou obsahovat témata jako LGBTQ plus práva, ale i sexualita nebo bodypositivity. Program bude sestávat z místních a zahraničních uznávaných umělců z queer scény. Poprvé platforma uvede i OPEN STAGE, kde se mohou prezentovat začínající umělci.

Projekt podpořili výrazné osobnosti československé, ale i zahraniční umělecké scény jako například zpěvačka Katarzia, režisér Jakub Čermák, choreograf Jaroslav Viňarský nebo vizuální umělkyně a drag queen Hungry.

Kompletní program festivalu najdete na Facebookové události.

Zdroj: Pinkbus Festival

Témata článku

Martin TalagaSOMA

Multižánrové

Pinkbus Festival

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: