Popelka v Národním divadle moravskoslezském

Popelka v Národním divadle moravskoslezském

Popelka v Národním divadle moravskoslezském

Balet o dvou dějstvích s hudbou Sergeje Prokofjeva a v choreografii Paula Chalmera uvede Národní divadlo moravskoslezské 23. dubna 2015 v Divadle Antonína Dvořáka.
Jedna z nejznámějších pohádek inspirovala Sergeje Prokofjeva ke vzniku baletu Popelka, který měl premiéru ve Velkém divadle v Moskvě 21. listopadu 1945 v choreografii Rostislava Zacharova.
Realizace rodinného baletu v Ostravě se ujal Paul Chalmer, kanadský tanečník a choreograf spolupracující s významnými evropskými baletními soubory  (např. Stuttgart, Monte Carlo, Řím, Londýn, Lipsko).
„Taneční technika Paula Chalmera založená na neoklasickém stylu působí naprosto lehce, je plná elegance a – co je nejdůležitější – dokonale ladí s hudbou Sergeje Prokofjeva. Scénografie a kostýmy Anny Kontek z Finské národní opery skvostně dotvářejí symboliku pohádky o tom, jak skromná a pracovitá Popelka ke štěstí přišla. Navzdory nástrahám zlé macechy a jejích dvou lenivých dcer,“ dodávají k připravovanému baletu tvůrci. V hlavních rolí se představí Chiara Lo Piparo a Michaela Vápeníková v roli Popelky. Prince ztvární Koki Nishioka a Sergio Méndez Romero. Zdroj: Národní divadlo moravskoslezské

Témata článku

Tanec

Komentář

vložil Martina

IP: 94.112.101.34
Reaguje na:
Děsné obsazení. Lístky jsem vrátila.

Zobrazit další komentáře 1

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: