Portrét Jiřího Kyliána dnes v ostravském kině Art

Portrét Jiřího Kyliána dnes v ostravském kině Art

Portrét Jiřího Kyliána dnes v ostravském kině Art

Ve čtvrtek 9. února 2017 se v ostravském Kině Art uskuteční promítání dokumentárního filmu o tvorbě slavného českého choreografa Jiřího Kyliána, který vznikl v české produkci.

Kyliánův portrét se zrodil během zkoušek jeho poslední inscenace na jevišti Nederlands Dans Theater, která se skládá ze tří Kyliánových choreografií. Filmaři tak zachytili celé dva týdny zkoušek tří choreografií Vanishing Twin, Tar and Feathers a Claude Pascal. Promítání bude doplněno besedou s jedním z tvůrců filmu – režisérem a kameramanem Martinem Kubalou a šéfkou baletu NDM Lenkou Dřímalovou.
Akce je realizována při příležitosti uvedení baletní inscenace Dva světy / jeden svět (nejbližší repríza 17. 2. 2017): „Myslím, že to byla velice vydařená premiéra. Dramaturgie souboru baletu NDM je dobře nastavená. Za poslední tři čtyři roky jsem nezaznamenal ani jednu jedinou premiéru, která by byla průměrná, natož podprůměrná. Jsou zde uváděny špičkové světové choreografie a myslím si, že choreografie Falling Angels od Jiřího Kyliána ukázala, že zdejší baletní soubor na takto náročný repertoár má,“ uvedl bezprostředně po premiéře Roman Vašek, publicista, předseda odborné poroty Cen Thálie 2016 v kategorii balet.

Časy promítání:
15.00 hodin – promítání filmu, 17.00 hodin – beseda,
18.00 hodin – promítání filmu, 19.30 hodin – promítání filmu

Zdroj: Národní divadlo moravskoslezské

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: