Poslední šance - PQ 2015: Výzva pro tanečníky a choreografy

Pražské Quadriennale scénografie a divadelního prostoru vyzývá tanečníky a choreografy k podání návrhů pro experimentální projekt KMENY, který se uskuteční od 18. do 28. června 2015 v Praze. Jedná se o kostýmový happening přímo v ulicích hlavního města. PQ pro tuto akci hledá skupiny umělců, které se vyznačují jednotnými kostýmy a charakteristickým stylem chování. Jednotlivé kmeny budou procházet centrem Prahy po předem určené trase. Cesta bude trvat přibližně 40 minut. Na konci každé z procházek dostane daný kmen příležitost předvést desetiminutové vystoupení ve veřejném prostoru. Vystoupení budou probíhat bez možnosti připojení do elektrické sítě a bez jakéhokoli vybavení.
Kurátorkou Kmenů je umělecká ředitelka Pražského Quadriennale Sodja Lotker. „Jsme-li součástí kmene, musíme dát v plén vlastní já, což může bolet. Odměnou nám jsou podněty vzešlé z kolektivního prostředí a pocit bezpečí. Potřebujeme je ještě? Divadelnost je pestrá, předstíraná a přehnaná. Může být také koncepční?
Přihlásit své Kmeny mohou jak profesionální tanečníci a choreografové, tak studenti. Kmen se bude skládat ze 3–5 osob s jednotnými maskami (ideálně celé postavy) a jednotným uměleckým projevem(stejnou choreografií, hlasovým projevem, apod.). Pro lepší představu o koncepci projektu VIDEO-MANUÁL K PROJEKTU KMENY, ve kterém vystupuje kurátorka Sodja Lotker.
UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK JE JIŽ 31. ŘÍJNA! JAK SE ZAREGISTROVAT?
Pokud máte zájem přihlásit svůj projekt na výstavu Kmeny, navštivte webové stránky http://www.pq.cz/cs/vystava-kmeny.html, kde naleznete detailní popis projektu a potřebné informace k přihlášení. Úspěšní uchazeči budou vyrozuměni do 28. listopadu 2014. Náklady na dopravu a ubytování hradí sami účastníci. Pražské Quadriennale scénografie a divadelního prostoru je největší světová akce, která zkoumá oblast scénografie v celé její šíři – od scénického umění, přes kostýmní, světelný a zvukový design až po nové scénografické přístupy, jako site specific, aplikovaná scénografie, pouliční performance, kostým jako performance a mnohé další. Nadcházející 13. ročník Pražského Quadriennale scénografie a divadelního prostoru se uskuteční od 18. do 28. června 2015. Více na www.pq.cz

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: