Prague Ballet Gala pošesté

Ve dnech 7. a 8. ledna se mohou pražští diváci těšit na pravidelný lednový program Prague Ballet Gala v prostorách Státní opery Praha. Společnost Prague International Ballet, člen Mezinárodní taneční rady CID – UNESCO, pořádá večer ve spolupráci s Projektem společenské odpovědnosti. Jedná se již o šestý ročník baletních galapředstavení.
Přední sólisté slavných baletních souborů a divadel jako například Paris Opera Ballet, Bolshoi Ballet, Dutch National Ballet, Ballet Nacional de Cuba, Royal Ballet of Flanders seznámí diváky s technickou bravurou ve stylu klasiky, neoklasiky a současného tance. Obě představení se konají od 19:30 hod.
Prague Ballet Gala je reprezentativní baletní představení konané ve Státní opeře Praha vždy v lednu. Je přehlídkou produkce baletní elity různých zemí. Program večera nabídne klasická i současná díla v originálních verzích mezinárodně uznávaných choreografů, i díla nová, která vypovídají o současných podobách baletu a tance. Jeho posláním je představit v Praze přední tanečníky a jména slavných umělců. Tato akce je připravovaná s cílem více zviditelnit Prahu a Českou republiku v kulturních projektech světového významu, prezentovat vysokou úroveň profesionálního baletu a tance. Společnost Mezinárodní balet Praha vznikla v roce 2005 s cílem přispívat k růstu odborné vzdělanosti, k ochraně nehmotného dědictví baletního umění a ke zprostředkování profesionálních baletních děl světových choreografů v České republice.
Zdroj: PIB

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: