Právě probíhá Pilsen City Fest, hlavní část festivalu Živá ulice v Plzni

Právě probíhá Pilsen City Fest, hlavní část festivalu Živá ulice v Plzni

Právě probíhá Pilsen City Fest, hlavní část festivalu Živá ulice v Plzni

V západočeské metropoli právě probíhá hlavní část festivalu Živá ulice: Pilsen City Fest / Music & Theatre International Festival. V uplynulém víkendu přilákal podle organizátorů do centra Plzně tisíce návštěvníků. První ročník festivalu, který aspiruje na největší „city fest“ v České republice si tak získává srdce Plzeňanů i regionálních a zahraničních zájemců.
Pilsen City Fest si, troufám říci s obrovskými díky těm, kteří se během prvních čtyř dní přišli bavit na náměstí Republiky a do celého Sadového okruhu, našel srdce místních,“ říká Jakub Vedral, ředitel festivalu a dodává: „Celý tým teď pracuje dnem i nocí, děláme to vše pro vás – a těší nás, že Pilsen City Fest opravdu je oslavou setkávání se, dobré hudby a divadla, festivalem pro rodinu s dětmi, pro mladé, jednoduše pro každého.
Během pátku a víkendu přilákal program na sedmi scénách v centru Plzně každý den na tři tisíce diváků, největší hudební koncerty na náměstí Republiky v podání Čankišou, The Tap Tap či Toxique se těšily až dvoutisícové návštěvnosti. Pilsen City Fest ale zdaleka není jen náměstí Republiky, denně běží dětský a doprovodný program také v Proluce a každý den láká stovky rodin s dětmi na představení či Kulturní Hyde Park. Návštěvníci měli možnost zažít například v pátek „Africký den“ v podání organizace Cultura Africa a Rozvojovka – Člověk v tísni. Na programu byly jak diskuse s Afričany, tak například výuka afrických tanců. Množství návštěvníků pak přilákal i stan chráněných dílen Nadace OKD či invalidní vozík v nadživotní velikosti, který celý víkend vozil děti i dospělé za doprovodu chůdařů z Long Vehicle Circus.
Zach´s Pub Stage v prostoru U Branky každý den nabízí dva koncerty – obrovský aplaus a tanečníky na pódiu si vysloužil např. elektronický producent Sonority. Každý den byl a bude připraven program pro milovníky jazzu – v Měšťanské besedě se v následujících dnech představí Jonathan Gaudet Four či Glimmer Quintet.
Pilsen City Fest potrvá do 18. srpna a nabídne ještě přes padesát kapel a řadu programů. 17. a 18 srpna se uskuteční první Plzeň Fashion Days – prodejní přehlídka mladé módy a designu dvaceti tvůrců v Šafaříkových sadech, kde zatím mohou návštěvníci najít další ze scén festivalu – Inspiral Garden alias zahradu festivalového oddechu. Kompletní program festivalu na www.zivaulice.eu

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: