Pražská premiéra projektu Fénix Adély Laštovkové Stodolové

Pražská premiéra projektu Fénix Adély Laštovkové Stodolové

Pražská premiéra projektu Fénix Adély Laštovkové Stodolové

Projekt Fénix, jehož premiéra proběhla 29. dubna 2016 v ostravském Kulturním centru Cooltour, vznikl v produkční společnosti STK Theatre Concept pod vedením Adély Laštovkové Stodolové a režijní supervizí dvojice SKUTR (Lukáš Trpišovský & Martin Kukučka). Pražská premiéra se uskuteční 14. června 2016 ve Venuši ve Švehlovce.
Adéla Laštovková Stodolová, která stojí za projekty Muži, Ženy nebo Malá smrt, přichází s novým představením Fénix, do kterého obsadila Zuzanu StavnouRenátu Martinovou, Veroniku KohútovouLindu Caridad Fernandez Saez, Jindřicha Panského a Jaroslava Ondruše.
Na otázku, zda Fénix navazuje na předchozí trilogii Malá smrt, Muži a Ženy autorka odpovídá: „Předchozí projekty vždy souvisely s tím, čím jsem v životě procházela. U autorských projektů se mi nestává, že by mě oslovovala témata, která se nedotýkají vztahů. Je to pro mě oblast, která je absolutně nevyčerpatelná. A to z jakéhokoli úhlu pohledu. Fénix tedy není výjimkou. Navazuje na Trilogii tím, že je znovu částečně autobiografický  - hlavním tématem je vztah muže a ženy a novým pohledem na změny, které se jim udály, ale také jejich setkání se stářím a smrtí.“

Adéla Laštovková Stodolová absolvovala Konzervatoř Duncan Centre, poté studovala pod vedením profesora Ctibora Turby na Katedře nonverbálního a komediálního divadla HAMU. V současné době vyučuje na Katedře alternativního a loutkového divadla DAMU. Kromě interpretační činnosti se věnuje vlastním autorským projektům (Za tím - 2002, Všechna jediná - 2002-2003, It´s lovely -2004 , či Malá Smrt - 2008). Již za své absolventské představení Všechna jediná (2002) obdržela Cenu Divadelních novin v kategorii alternativní divadlo a získalo i několik ocenění na zahraničních festivalech. V současné době spolupracuje s režisérským tandemem SKUTR - pod hlavičkou STK Theatre Concept již vznikly inscenace Muži (nominování na inscenaci roku v anketě Divadelních novin) a Ženy.  Mezi její nejnovější práce patří režie inscenací Poslední papež a Přirození pro A studio Rubín, NOs, který vznikl v rámci festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem či choreografie inscenace Mauglí pro Divadlo Kalich.

Recenze zde.

Videoukázka zde.

Předprodej goout.cz nebo ticketart.cz.

Zdroj: Turner PR

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: