Pražský komorní balet dnes poprvé uvede tanečně vzdělávací program Taneční kontrasty

Pražský komorní balet dnes poprvé uvede tanečně vzdělávací program Taneční kontrasty

Pražský komorní balet dnes poprvé uvede tanečně vzdělávací program Taneční kontrasty

Pražský komorní balet připravil pro žáky základních a středních škol moderovaný program se zaměřením na ukázky repertoáru souboru a nahlédnutí do zákulisí tanečních představení. Mladým divákům, dospělým i rodinám s dětmi se Taneční kontrasty poprvé představí ve středu 2. prosince 2015 ve Velkém sále Městské knihovny.
Na programu budou choreografie významného českého choreografa Pavla Šmoka, zakladatele souboru, který jako předlohu ke svým dílům vybíral především českou klasickou hudbu a hudbu minulého století (např. skladby Bedřicha Smetany či Ilji Zelenky). Zároveň také uvede ukázky z tvorby tvůrců, kteří se souborem spolupracovali během posledních let.
„Pražský komorní balet komponovaným programem navazuje na výchovný pořad Pavla Šmoka Jak se dělá balet, který se dočkal více než osmi set repríz. Moderované představení začíná pohledem do každodenní rutiny tanečníků, kteří předvedou ukázky tréninků klasického a současného tance. Dále pokračuje jednotlivými choreografiemi z repertoáru souboru, jež reprezentují rozličné způsoby tanečního projevu a pohybového slovníku od neoklasického tance, přes folklorní inspirace až po současný taneční projev zahrnující i prvky herectví. Ukázky jsou vybírány s ohledem na věkovou kategorii diváků a průvodní slovo srozumitelným způsobem vysvětlí historii tance, práci Pražského komorního baletu a podrobnosti vzniku jednotlivých choreografií. Po skončení programu je vytvořen prostor pro diskuzi diváků s moderátorem i samotnými tanečníky,“ dodávají zástupci PKB.

Plánovaná představení:
2. prosince 2015, 9:00, Taneční kontrasty, Velký sál Městské knihovny
9. prosince 2015, 19:00, This is not a kiss! Aneb není pusa jako pusa, Divadlo Ponec
10. prosince 2015, 10:00, Taneční kontrasty, Divadlo Ponec
10. prosince 2015, 15:00, Comme see comme çaTaneční kontrasty, Divadlo Ponec

Více informací zde.

Zdroj: Pražský komorní balet

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: