Pražský komorní balet má nového baletního mistra a vyhlašuje konkurz na doplnění míst sólistů

Pražský komorní balet má nového baletního mistra a vyhlašuje konkurz na doplnění míst sólistů

Pražský komorní balet má nového baletního mistra a vyhlašuje konkurz na doplnění míst sólistů

Začátek jara přináší nový vítr i do Pražského komorního baletu. Na pozici baletního mistra, který je pověřený uměleckým vedením souboru, nastoupil v pondělí 21. března 2016 Igor Vejsada. Jeho nástup je první vlaštovkou v řadě novinek a změn, které soubor v následujících měsících čekají. Hned v prvním dubnovém týdnu se PKB chystá rozšířit řady svých sólistů.
„V Pražském komorním baletu každodenně povedu tréninky, zkoušky, opakování repertoáru, budu zodpovědný za veškerou práci týkající se přípravy tanečníků na představení či premiéry,“ říká Igor Vejsada, baletní mistr, pedagog a emeritní šéf baletního souboru Národního divadla moravskoslezského. „Budu se podílet na nové dramaturgii a formovat uměleckou a technickou úroveň souboru. Na práci v tak významném tělese s více než padesátiletou historií se velmi těším.“ V souvislosti s nástupem Igora Vejsady na uvedenou pozici ukončila svou činnost stávající Dramaturgická rada Pražského komorního baletu.
Ve středu 6. dubna se ve Studiu Contemporary v Národním domě na Vinohradech (nám. Míru 9, Praha 2, 1. patro) od 9.30 hodin uskuteční konkurz na doplnění míst sólistů Pražského komorního baletu. „Rozhodli jsme se rozšířit řady sólistů Pražského komorního baletu a hledáme umělce, kteří mají velký vztah k současné tvorbě, chtějí být tvůrčí a kreativní a mají zájem spolupracovat s různými choreografy v systému nezávislého uměleckého souboru, který je velmi rozdílný od toho divadelního,“ říká Igor Vejsada. Přihlásit do konkurzu se mohou profesionální tanečnice a tanečníci se vzděláním v moderním i klasickém tanci a vynikající technikou, kteří mají zájem vytvořit novou generaci osobností českého současného tance.
Soubor dále nabízí stálé a dočasné pracovní pozice, mimo jiné také pracovní pozice "apprentices". Nástup je možný ihned po konkurzu nebo od nové sezony 2016/2017.

Strukturovaný životopis s fotografií (portrétní a profesní) a video zasílejte nejpozději do 28. 3. 2016 na emailovou adresu info@balet-praha.cz.

Repertoár souboru:
Jiří Bubeníček: „nová premiéra“
Aleksandra Dziurosz: Come See Comme Ca
Žiga Jereb & Anna Štěrbová: This Is Not a Kiss!
Hana Litterová: Němý výkřik
Hana Polanská Turečková: Černé zrcadlo, „nová premiéra“
Mário Radačovský: Slovanský kvartet
Pavel Šmok: Z mého života, Musica Slovaca

Další informace jsou k dispozici na www.prazskykomornibalet.cz

Zdroj: Pražský komorní balet

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: