Pražský komorní balet na cestách nejen po Čechách, ale i do Asie

Pražský komorní balet na cestách nejen po Čechách, ale i do Asie

Pražský komorní balet na cestách nejen po Čechách, ale i do Asie

Pražský komorní balet od počátku roku pokračuje v sérii zájezdů po českých regionech. Kromě mnoha představení odehraných na scéně pražského divadla Ponec se objeví na českých jevištích od Svitav přes Jablonec nad Nisou až po Klášterec nad Ohří. Ředitelka PKB Ladislava Jandová dodává: Klademe stále stoupající důraz na prezentaci souboru v zahraničí, a tak nás na přelomu května a června čeká velké, hned třítýdenní turné (25. 5.–16. 6.) po daleké Jižní Koreji. Intenzivně se na něj začínáme připravovat už nyní.
V Koreji se Pražský komorní balet zúčastní hned dvou prestižních festivalů – Mezinárodního festivalu moderního tance (MODAFE) v Soulu a Mezinárodního tanečního festivalu, který se koná v Busanu, druhém největším jihokorejském městě. Jako jediný český zástupce bude soubor reprezentovat Českou republiku v oblasti současného tanečního umění. V rámci korejského turné proběhne i série workshopů s tanečníky PKB a zástupce souboru zasedne také jako člen poroty v choreografické soutěži, která se bude v rámci festivalů konat.
V mezičase mezi zmíněnými festivaly vystoupí PKB pětkrát s celovečerním programem (Hádej kolik je hvězd, Černé zrcadlo a Z mého života) v Soulu a několika dalších městech. Na přípravách soubor úzce spolupracuje s Českým centrem v čele s jeho ředitelkou Michaelou Lee. Představení se uskuteční pod záštitou české ambasády a českého velvyslance Tomáše Husáka. Prezentaci českého tanečního souboru v zahraničí finančně podporuje Ministerstvo kultury České republiky.
Další informace jsou k dispozici na www.prazskykomornibalet.cz nebo na Facebooku www.facebook.com/prazskykomornibalet Zdroj: PKB

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: