Pražský komorní balet vystoupí na mezinárodním hudebním festivalu

Pražský komorní balet vystoupí na mezinárodním hudebním festivalu

Pražský komorní balet vystoupí na mezinárodním hudebním festivalu

Na přelomu července a srpna chystá Pražský komorní balet několik vystoupení v rámci umělecké spolupráce s festivalem Praha, klasika…, jehož uměleckým partnerem se v letošním roce stal. Představení, která se budou konat 29. července a 3. srpna 2017 v Anežském klášteře v Praze a 6. srpna v Kutné Hoře-Sedlci.

První večer, který se koná v konventu pražského Anežského kláštera v sobotu 29. července, má název Komorní hudba s baletem. Zazní v něm Slovanský kvartet Antonína Dvořáka, na který zatančí Pražský komorní balet v choreografii Mária Radačovského. Před vystoupením se v zahradách Anežského kláštera od 15:00 a 16:30 uskuteční také taneční dílna Pražského komorního baletu – jednou pod vedením Igora Vejsady, baletního mistra pověřeného vedením PKB, podruhé pod vedením Jiřího Lössla, pedagoga moderního tance.
Ve čtvrtek 3. srpna v 19:30 bude taktéž v Anežském klášteře uveden koncert, v němž zazní symfonická báseň Holoubek Antonína Dvořáka.  PKB se představí v tanečním ztvárnění tragické balady prof. Pavla Šmoka. Tanečníky doprovodí Orchestr Academia filarmonica Bohemia pod vedením dirigenta Jiřího Havlíka. Vůbec poprvé od premiéry Šmokova Holoubka v roce 1993 odehraje soubor tuto choreografii v orchestrální podobě. Stejný program bude pro diváky připraven i v neděli 6. srpna v 19:30 v konventu bývalého cisterciáckého kláštera v Kutné hoře – Sedlci.
„Našeho nového partnerství s Mezinárodním hudebním festivalem Praha, klasika si velmi vážíme, a na všechna představení pod jeho hlavičkou se moc těšíme,“ říká Ladislava Jandová, ředitelka Pražského komorního baletu. „Festival se sice koná teprve počtvrté, za dobu svého trvání si ale již vydobyl velmi dobré renomé. Podporují jej a zaštiťují nejrůznější význačné osobnosti českého kulturního života. Dvojím orchestrálním uvedením představení Holoubek v rámci festivalu náš soubor velmi důstojně připomene nedožité devadesátiny svého zakladatele prof. Pavla Šmoka.“

Zdroj: PKB

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: