Pražský prostor NoD představuje svůj letní program bez zábran a bariér – No Dimension Summer

Pražský prostor NoD ukončí k 30. červnu svojí úspěšnou sezónu a spustí svůj první a zbrusu nový letní program pro své věrné návštěvníky i náhodné kolemjdoucí. Program No Dimension Summer nabídne nejméně třikrát v každém týdnu od 1. července do 31. srpna přehlídku filmových projekcí, mladých a talentovaných hudebníků a audiovizuálních večerů. Do rámce letního programu NoD se zapojily i významné festivaly a události letní Prahy, jako je na příklad Fresh Film Fest, festival nezávislých a amatérských divadel Apostrof, festival ProArt a největší LGBT akce v České republice Prague Pride.
Letní program No Dimension Summer koncepčně staví na třech dnech v týdnu – každé úterý bude věnováno mladým českým i zahraničním hudebníkům a Djs, středy budou patřit filmovým projekcím a čtvrtky budou ve znamení audiovizuálních performancí připravených na míru prostorám tohoto oblíbeného pražského multifunkčního prostoru. Do letního programu se zapojila i Galerie NoD, která na léto chystá řadu vernisáží jak v galerijních prostorách, tak i v kavárně.
,,Letní program je skvělou příležitostí využít genia loci našeho prostoru a zároveň možností, jak navázat na koncepčně ucelený, ale přesto rozmanitý program NoD během divadelní sezóny. Rozhodli jsme se dát prostor nadaným mladým umělcům a hudebníkům, jako je na příklad seskupení FORMA, festival Lunchmeat, Anna Polívková a Jabub X. Baro, Niceland a česko-americký projekt Krraakkk. Doufáme, že se v průběhu léta 2012 stane prostor NoD důležitým kulturním meeting pointem, kde se vždy děje něco zajímavého,” vysvětluje šéfdramaturg prostoru NoD Adam Halaš.
Jedním z vrcholů červencového programu No Dimension Summer bude první z hudebně audiovizuálních večerů Outer Limits 12. července, kdy se v Galerii NoD uskuteční vernisáž výstavy Dokonalý svět a celý zbytek prostorů NoD pohltí výjimečná audiovizuální a hudební performance, jejímž kurátorem je Jakub Pešek z festivalu Lunchmeat a v jejímž rámci vystoupí naživo oceňované hudební seskupení FORMA, kteří se hudebně pokusí navázat na zahájenou výstavu společně s vizuální performerkou Ade.zewl.
Vstup na většinu akcí programu No Dimension Summer bude zdarma.
Program No Dimension Summer je na webových strankách www.nod.roxy.cz a k dostání bude i jeho tištěná verze. Zdroj: NoD

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: