Přednáška v pohybu ve Studiu ALTA

Přednáška v pohybu ve Studiu ALTA

Přednáška v pohybu ve Studiu ALTA

Centrum choreografického rozvoje SE.S.TA pořádá v prostorách Studia ALTA „přednášku v pohybu“ s názvem Anatomie těla v tanci. Proběhne 1. března ve stejném čase, jako kdyby šlo o divadelní představení, v 19.30 hodin. Prostřednictvím tance a slov v ní přiblíží italský choreograf a pedagog žijící ve Francii Carlo Locatelli tělo jakožto nástroj každodenního života a skrze jeho anatomii hledá lidskou podstatu a identitu.
Carlo Locatelli přijíždí do České republiky s neobvyklým tanečním formátem, kterému se ve francouzštině říká „conférence dansée“. Jedná se o přednášku, kterou tvoří jak slovní výklad, tak taneční improvizace. Carlo Locatelli a dva další taneční performeři prostřednictvím tohoto formátu přiblíží anatomii těla v tanci. Locatelli je tanečník, choreograf a pedagog původem z Itálie, aktuálně působící ve Francii. Vedle své kariéry uznávaného interpreta a choreografa se intenzivně věnuje pedagogické činnosti, ve které propojuje své znalosti z fyzioterapie, studií anatomie pro pohyb a různých somatických technik. Přednáší na pařížských univerzitách své poznatky z multidisciplinárních rešerší zaměřených na organické tělo v pohybu.
SE.S.TA vyhlásila do toho projektu také konkurz pro výběr performerů, který se koná 24. Února. Podrobnosti zde: http://www.se-s-ta.cz/cs/uvod/konkurs-pro-tanecnice-a-tanecniky

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: