Předvánoční program Much More Than Christmas ve Studiu ALTA

Předvánoční program Much More Than Christmas ve Studiu ALTA

Předvánoční program Much More Than Christmas ve Studiu ALTA

Ve dnech 18. a 19. prosince 2015 se Studio ALTA rozloučí se starým rokem a přivítá nový. Návštěvníci se můžou těšit na choreografii slovenské Debris Company Clear, derniéru představení Much More Than Nothing, tréninky se slovenskými umělci Martinou Hajdylou Lacovou, Petrem Šavelem a Stankou Vlčekovou a na závěr na československou tančírnu.
„Jediné pražské uvedení Clear představí pohled do nitra rozpolcené bytosti. Obrací se k vlastní filozofii, přehodnocuje vlastní minulost, co už zná, co zdá se mu už samozřejmé, svoje zkušenosti, staré rány, názory na svět, postoje, morálku, aby v sobě objevil nové, protože něco mu tu nesedí,“ dodávají organizátoři.
Život a smrt, narození a umíráni, lůno a hrob. Všechno je vzájemně spřízněné – ničení a tvoření, plození a zabíjení, slast a nejhlubší žal. Bůh erotiky je zároveň bohem smrti. Ale je to zároveň i bůh masky a hry. Anebo je v těchto privátních hrách něco, co svět a jeho herce objasňuje? To jsou otevřené otázky,“ říkají tvůrci.
„Představení Much More Than Nothing skupiny ME-SA a slovenského dua Peter Šavel, Stano Dobák si pohrává s myšlenkou manipulace. Jakkoli zanícení a angažovaní, tanečníci ,jenom‘ plní nesplnitelné – a to na 150 procent! Plnění absurdních úloh je pasivizuje v jejich osobních volbách, stejně tak jako jsou zcela vyčerpaní po každém zadání. Na pozadí toho se objevuje věčné škádlení mezi Slováky a Čechy. Lechtivá hra s identitou a nacionalismem je vtipná, drzá a trpce sebekritická. A to v podání generace umělců, kteří se narodili v Československu, vyrostli v Čechách a na Slovensku a dnes žijí všude možně po Evropě,“ dodávají organizátoři. Projekt přivádí na scénu hned několik držitelek ceny pro Tanečnici roku (2010, 2012, 2014, 2015) a sám získal mnohá ocenění, mimo jiné Aerowaves TOP20 v roce 2013 či nominaci na Taneční inscenaci roku 2013. V derniérovém obsazení se představí Martina Hajdyla Lacová, Andrea Opavská, Tereza Ondrová, Lucia Kašiarová, Karolína Hejnová, Peter Šavel a jako speciální host Jaro Viňarský.
 
Program Much More Than Christmas:
18. 12. 17:00 - 19:00 / workshop s Martinou Hajdylou Lacovou
18. 12. 19:30 / Debris Company: Clear
19. 12. 11:00 - 13:00 / workshop s Petrem Šavelem
19. 12. 17:00 - 19:00 / workshop se Stankou Vlčekovou
19. 12. 19:30 / ME-SA, Peter Šavel, Stano Dobák: Much More Than Nothing / derniéra
19. 12. 20:30 / československá Tančírna

Vstupenky na představení je možné rezervovat na www.goout.cz, vstupenky na tréninky na rezervace@altart.cz.

Zdroj: Studio ALTA

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: