Přehlídka souboru Cirk La Putyka v Ostravě startuje již tuto sobotu, do prodeje šla další dvě představení

Přehlídka souboru Cirk La Putyka v Ostravě startuje již tuto sobotu, do prodeje šla další dvě představení

Přehlídka souboru Cirk La Putyka v Ostravě startuje již tuto sobotu, do prodeje šla další dvě představení

Přehlídka všech představení našeho předního souboru nového cirkusu Cirk La Putyka začíná v ostravských Dolních Vítkovicích v sobotu 30. března. Do 9. dubna zde soubor uvede představení La Putyka, Up'End'Down, Slapstick Sonata a Risk. Na návštěvníky sálu Gong v bývalém plynojemu tak čeká strhující podívaná plná napětí i humoru na pomezí cirkusu a divadla, akrobacie na šálách, lanech, trampolíně nebo na teeterboardu, klauniády, tanec i živá hudba. Z důvodu velkého zájmu šly nově do prodeje další dva večery – 3. dubna Up´End´Down a 6. dubna Slapstick Sonata.
Všechna čtyři představení patří k tomu nejzajímavějšímu, co v České republice v oblasti nového cirkusu vzniklo. Dnes téměř legendární La Putyka, která se kromě mnoha dalších cen stala Inscenací roku 2009, kombinuje akrobacii, tanec, loutky a sportovní výkony. Co se honí v hlavách hospodských štamgastů, to předvádějí mistři ČR v akrobatických skocích na trampolíně, profesionální tanečníci nebo mistr bojového umění wu-shu. Up'End'Down je příběhem člověka, který žije jen se svými vzpomínkami. Žánrově představení zaujme spojením vzdušné akrobacie, tance, bojových umění a živé hudby. Představení Slapstick Sonata spojuje vrcholnou akrobacii, Mozartovy sonáty s groteskní komedií éry němého filmu. Vzdušná akrobacie, pády, klaunské skopičiny, tanec, živá hudba a divadelní prvky, to vše se spojuje ve volně plynoucí proud odkazů na žánry od klasické opery po grotesku. Létající nože i šipky, akrobacie na trampolíně i cyr wheelu, poprvé zahraniční účinkující, nové cirkusové disciplíny, projekce, živá hudba, šálek kávy v šestimetrové výši a především riziko jako hlavní téma – nejen na to se mohou těšit diváci představení Risk, které mělo letos v lednu premiéru.
Kromě festivalu Spectaculo Interesse a letních Colours jsme zatím v Ostravě nehráli. Máme radost, že poprvé samostatně to bude se všemi našimi představeními a navíc v tomto úžasném industriálním prostředí, kam se nový cirkus skvěle hodí,“ říká principál souboru Rosťa Novák. „Cirk La Putyka nás hned uchvátil a brzy se nám podařilo společně sladit volné termíny. Jsme rádi, že díky nám mohou ostravští diváci vidět to nejlepší z nového cirkusu,“ doplňuje ho ředitel Dolních Vítkovic Petr Koudela.
Na představení Slapstick Sonata 5. dubna se může také těšit cca 200 dětí z dětských domovů z Ostravy a okolí, které mají vstup zdarma. V Gongu členové souboru povedou workshopy jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé (silová akrobacie, závěsná akrobacie, žonglování, skoky na trampolíně, moderní tanec atd.) V prostoru bývalého plynojemu proběhne výstava obrazů Lukáše „Musy“ Musila, který se podílel na představení Risk jako výtvarný spolupracovník. Gong bude také hostit výstavu fotografií Tomáše Třeštíka, který nafotil účinkující soubor, které budou vydraženy na charitativní účely.

Termíny: 30. + 31. 3. - La Putyka / 2. + 3. 4. - Up'End'Down / 5. + 6. 4. - Slapstick Sonata / 8. 4. – Risk
Vstupenky:
Ticketportal, Dolní VÍTKOVICE: recepce GONG, vstup do areálu Dolní Vítkovice se nachází na ulici Ruské v podjezdu pod Místeckou ulici. Tramvajová zastávka Vysoké pece. V areálu je možné zaparkovat. E-mail: gong.recepce@vitkovice.cz, tel.: +420 726 902 281
Ceny v několika kategoriích: od 250 do 590 Kč / Slevy: studenti, děti, senioři, skupiny, ZTP a ZTP/P
TV spot k celé přehlídce: http://www.youtube.com/watch?v=iviU_7bOsnQ.
Více informací na www.laputyka.cz.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: