Premiéra DekkaDancers na Nové scéně ND v rámci konference Divadlo 3000

Premiéra DekkaDancers na Nové scéně ND v rámci konference Divadlo 3000

Premiéra DekkaDancers na Nové scéně ND v rámci konference Divadlo 3000

Po inscenaci Černý mraky nepláčou přicházejí DekkaDancers s další novinkou. Tentokrát přináší dynamický taneční příběh na hudbu Nicka Cavea: Caves and Creatures. Premiéra se koná 2. 12. 2013 na Nové scéně Národního divadla v rámci konference Divadlo 3000. Nick Cave a jeho tvorba inspirovaly DekkaDancers k vytvoření příběhu o prokletém tulákovi, který putuje neznámou a nehostinnou zemí. Cestou je podrobován mnoha zkouškám, inspirovaným obrazností Nicka Cavea. Štěpán Benyovszký, autor libreta a režisér o své inspiraci říká: „Nickova hudba obsahuje pozitivní energii i upřímnou melancholii. Nabízí tak možnost dobře měnit atmosféru – jednou naříká, podruhé se vysmívá. Nick Cave žasne nad vším, čeho je člověk schopen – ať už je to dobré, nebo zlé. Je to materiál, se kterým se dobře pracuje.
Australan Nick Cave je proslulý svou jedinečnou hudbou, ale je také autorem filmových scénářů, románů či básní, ve kterých vynikne jeho talent mísit křesťanské a anglosaské motivy s příběhy o divoké, magické zemi, jakou byla Austrálie pro své původní obyvatele i pro první bílé osadníky. Představení Caves and Creatures diváky do tohoto podivného světa plného nástrah zavede.
Inscenace je zajímavá především propojením hudby Nicka Cavea, současného tance, projekční technologie využívající pohybové senzory a příběhové linky ukotvené ve fantaskním světě. Premiéra proběhne v rámci prvního ročníku mezinárodní konference DIVADLO 3000, která se programově zaměřuje na používání multimédií v divadle. DekkaDancers tak budou součástí konference, ne které vystoupí zvučná jména současného visual artu jako jsou Marshmallow Laser Feast (UK), Frieder Weiss (DE), Nick Moran (UK) a další... Zdroj: Nová scéna ND

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: