Premiéra Prague is Burning v režii Jindřišky Křivánkové zítra v Paláci Akropolis

Premiéra Prague is Burning  v režii Jindřišky Křivánkové zítra v Paláci Akropolis

Premiéra Prague is Burning v režii Jindřišky Křivánkové zítra v Paláci Akropolis

Nový divadelní rok otevře v Paláci Akropolis 12. ledna 2016 premiéra představení Prague is Burning souboru Mime Prague. V inscenaci se představí Radim Vizváry a Irena Kristeková v režii Jindřišky Křivánkové.
„Tvůrci se pustili do prostoru s myšlenkou fashion show, čemuž uzpůsobili uspořádání divadla. Dlouhé molo a sezení podél něj navozuje atmosféru módní přehlídky. Divák má tak na dosah oba aktéry předvádějící se v nejšílenějších kostýmech. Sweet Cowboy, Batman, Dáma s hranostajem nebo čínský bojovník je jen krátký výčet z toho, co diváci mohou vidět. Battle na podpatcích, třpytky snad na každém kusu oblečení, výrazné barevné kombinace a kostýmy, které budily emoce v 80. letech, stejně jako dnes. Dlouholetá spolupráce obou protagonistů zaručuje kvalitní taneční přehlídku v nové divadelní formě,“ říkají organizátoři představení.
Představení se zabývá otázkou sebeuvědomění a sebeprezentace. Klademe si otázky, jakým způsobem se vyrovnáváme s odlišnou třídní příslušností, s odlišnou orientací a s pocitem vykořeněnosti. Hledáme hranici, kam až je fyzicky možné zajít, co jsme schopni vydržet, nakolik jsme ochotni exponovat svoje tělo než dojdeme k tomu, čemu dnes všichni říkají ,smíření‘? Všichni hodně čteme a hodně přemýšlíme, jak toho dosáhnout. Možná by bylo nejlepší nechat to být..." říká o představení režisérka Jindřiška Křivánková.
Celé představení živě doprovází DJ-ka s uměleckým jménem B4ka. Světelný design vytvořil Karel Šimek a Petra Vlachynská se postarala o vizuální stránku kostýmů i scény. Trailer zde.

Zdroj: Mime Prague

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: