Premiéra souboru Décalages v Alfredu ve dvoře

Premiéra souboru Décalages v Alfredu ve dvoře

Premiéra souboru Décalages v Alfredu ve dvoře

Divadlo Alfred ve dvoře uvede premiéru nové inscenace souboru Décalages - divadlo v pohybu s názvem Na větvi !. Premiéra se uskuteční 14. listopadu, další reprízy 15. a 16. vždy od 20 hod. Novinka je „divadelně - cirkusovým představením s prvky kabaretu  a koncertu“, které diváky přivede mezi užaslé tragické i komické hrdiny - klauny plné sil a elánu - ovládané obsesemi a šílenstvím. Jako východisko inscenace Décalages posloužila poezie belgického frankofonního básníka Norge (1898-1990).
Décalages je česko-francouzský divadelní soubor založený Seiline Vallée a Salvi Salvatore v roce 2007 v Praze, jeden z významných zástupců nového francouzského cirkusu v České republice. Ke spolupráci na novém titulu přizvali muliinstrumentalistu, performera a člena brněnské kapely Čankišou Davida Synáka a francouzského režiséra a vedoucího katedry Klaunské scénické a filmové tvorby DIFA Jamu Pierra Nadauda.
Vallée a Salvatore se setkali v rámci svého angažmá v Divadle Continuo, jehož byli několik let nedílnou součástí. Jejich nejvýraznějším projektem v rámci tohoto souboru se stala diváky vysoko ceněná inscenace Letokruhy. Jejich divadelní výraz vychází z principů nového cirkusu a pracuje s prvky fyzického, pouličního, loutkového i klasického divadla. Snahou souboru je tvořit inscenace vycházející ze skutečného života a konkrétních situací. Výsledkem divadelní transpozice je vizuální jazyk na rozhraní vzdušné akrobacie, tance, scénografie a činohry. V práci souboru, jenž svá představení prezentoval v mnoha evropských zemích, hraje významnou roli prolínání žánrů a kultur. Zdroj: Alfred ve dvoře Foto: Petr Kačírek

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: