Příběh zbojníka souboru Ondráš v Praze

Příběh zbojníka souboru Ondráš v Praze

Příběh zbojníka souboru Ondráš v Praze

Vojenský umělecký soubor Ondráš z Brna vůbec poprvé ve své šedesátileté historii zavítá na půdu některého z pražských divadel. Lidové taneční divadlo Příběh zbojníka v režii Martina Packa se pražskému publiku představí 15. června 2016 v Hudebním divadle Karlín. Představení bude benefiční a výtěžek ve výši 15 % z každé vstupenky přispěje na sbírku vypsanou Československou obcí legionářskou, která je hlavním pořadatelem, na doplnění vybavení domovů péče o válečné veterány v Praze, Karlových Varech a Vojenské nemocnice - LDN v Olomouci.  Příběh zbojníka se v Praze odehraje pod záštitou ministra obrany ČR Martina Stropnického.
Lidové taneční divadlo Příběh zbojníka je inspirované zbojnickou tematikou. „Představení o šesti obrazech nabízí příběh o lásce, odvaze i falešném přátelství, ve kterém nechybí napětí ani překvapení. Ondrově lásce není přáno, vlivem nešťastné tragédie je odtržen od své milé a odveden na vojnu, kde na ni stále vzpomíná. Jeho přítel ho však stáhne na zběh a jejich život se stává neustálým útěkem. Co Ondru na jeho cestě čeká a setká se ještě se svou milou? Příběh zbojníka v sobě elegantním způsobem spojuje lidové tradice s uměleckým jevištním projevem. Jak už je u Ondráše zvykem, nezůstane u jednoho regionu, hrdinové zavítají do regionů Lašska, Valašska, jižních Čech, ale také do Maďarska,“ dodávají organizátoři.
Režisérem a zároveň jedním z choreografů představení je Martin Pacek. Dále na Příběhu zbojníka spolupracovali choreografové Hana Achilles, Rudolf Danajovič, Jan Malík a Ervín Varga, hudební dramaturg a aranžér Jiří Gužík, hudební aranžéři Jiří Mottl, Milan Puklický, Zdeněk Vejvoda a Róbert Lacko, výtvarník scény Jaroslav Milfajt či výtvarnice kostýmů Eliška Lupačová-Ondráčková.
Vojenský umělecký soubor Ondráš je poloprofesionální umělecké těleso, které se věnuje prezentaci lidové kultury České republiky prostřednictvím hudby, zpěvu a tance. Zaměřuje se na jevištní zpracování národopisného materiálu etnografických oblastí České republiky, inspiraci však hledá i v lidové kultuře sousedních národů či ve zcela jiných uměleckých žánrech.

Vstupenky jsou k dispozici na pokladně Hudebního divadla Karlín nebo online zde.

Videoukázky:
https://www.youtube.com/watch?v=ESKDw1IbXI0
https://www.youtube.com/watch?v=oKyOSHagcLo

Více informací zde.

Zdroj: VUS Ondráš

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: