Přímé přenosy z plzeňského Aerowaves Spring Forward

Přímé přenosy z plzeňského Aerowaves Spring Forward

Přímé přenosy z plzeňského Aerowaves Spring Forward

Spring Forward je vyvrcholením dvacetileté práce sítě Aerowaves, která otevírá možnosti začínajícím tanečním tvůrcům z celé Evropy. Teprve posledních 5 let pořádá tento jarní festival tak, aby z dvacítky děl, která nejvíce zaujmou členy sítě, kde každá země má 1 hlas, mohli diváci zhlédnout živě co nejvíce. Dvacítka děl – Twenty16 je vybírána ze stovek přihlášených děl, loni jich bylo konkrétně 509. Letošní Aerowaves Spring Forward proběhne od 22. do 24. dubna 2016 v Plzni.
„Po dohodě vedení Aerowaves a Tance Praha bylo vybráno pro Plzeň 19 děl, v nichž se představí téměř stovka umělců z 19 zemí, a to v celkovém počtu 22 představení během jediného víkendu. I proto využívá festival v Plzni hned šesti různých scén a v těch menších, studiových, se hrají jednotlivé tituly dvakrát, dodávají organizátoři.
Zájemci budou moci zhlédnout vybraná představení díky přenosům na webových stránkách aerowaves.org/springforward. V pátek 22. a v sobotu 23. dubna se budou moci od 21 hodin přijít podívat do Ponce, kde poběží přenosy na velkém plátně.

Trailer k festivalu najdete na https://vimeo.com/157705352 Více informací a kompletní program na springforward.cz a aerowaves.org/springforward.

Zdroj: Tanec Praha

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: