Příští týden startuje MOVE Fest Ostrava 2017

Příští týden startuje MOVE Fest Ostrava 2017

Příští týden startuje MOVE Fest Ostrava 2017

Festival současného tance, nového cirkusu a fyzického divadla MOVE Fest Ostrava 2017 se uskuteční od 24. do 29. května 2017. Letošní ročník nese podtitul Tanec a móda a v jeho rámci proběhne i premiéra tanečního filmu o známém módním domu Ostravica Textilia: Luxury Memories. Součástí programu promítání bude „fashion battle“ módních návrhářů.

Celý festival zahájí 24. května v dopoledních hodinách představení Snílci od MOVE Dance Company na motivy knihy George MacDonalda. V ten samý den přivítá Nová scéna Kulturního centra Cooltour, kde se MOVE Fest Ostrava 2017 koná, Radima Vizváryho s jeho inscenací Sólo, za kterou obdržel Cenu Thálie 2016.
Druhý den festivalu bude patřit prvnímu zahraničnímu hostu Compagnie Sacékripa z Francie a představení VU - hru s objekty, miniaturou, cirkusem a nedobrovolným klaunstvím. Česká taneční scéna bude zastoupena také Cirkusem Tety a jejich Husími krky - projektu propojujícího nový cirkus a fyzické divadlo. „Na jevišti se představí dvě ženy sdílející jeden prostor, společně se svými touhami, sny, radostmi i traumaty z dětství, strachy z budoucnosti i komicky ztvárněnými projevy ženské přirozenosti,“ vysvětlují organizátoři. Z největší dálky do Ostravy zavítá představení O Crivo od João Paulo Grosse, a to až z jihoamerického kontinentu.
Závěr festivalu pak bude patřit Coco Chanel – inscenaci, která vznikla díky holandsko‑norské spolupráci mezi Ulrike Quade Company a Jo Strømgren Kompani. Inscenace měla premiéru teprve v nedávné době a ostravský MOVE Fest hostí jednu z jejích prvních repríz. „Jak už název napovídá, inspirací byl životní příběh Coco Chanel – jedné z nejvlivnějších osobností ve světě módy, která svou dobu předběhla víc, než by kdo čekal,“ doplňují organizátoři. Mimo představení čekají i letos na návštěvníky pohybové workshopy, které povede Anna Prokopová (Smysly, Pohyb a Představa o Výrazu) nebo choreograf a člen International Dance Council João Paulo Gross (Workshop současného tance).
Novinkou je seminář kritického psaní o současném tanci a pohybovém divadle organizovaný ve spolupráci s Tanečními aktualitami. Jedná se o jedinečnou příležitost pro získání zkušeností s profesionální reflexí děl pohybového divadla a tance, a zároveň možnost stát se externím dopisovatelem odborného média.

Zdroj: MOVE Fest Ostrava

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: