Probíhá osmý ročník prodejní výstavy Book Me

Výstava odborné literatury Book Me, kterou už po osmé pořádá Nakladatelství AMU, se v letošním roce opět zaměří na oblast hudby, divadla, filmu, tance a fotografie. Přes 300 aktuálních odborných titulů od desítek nakladatelů z tuzemska i zahraničí bude připraveno k prolistování a případnému zakoupení mezi 11. a 13. listopadem v prostorách Domu U Bílého jelena na pražské Malé Straně. Zastřešujícím tématem tohoto ročníku výstavy je umělecký výzkum, tedy vědecká reflexe umění a současně umění jako prostředek poznávání světa.

Probíhá osmý ročník prodejní výstavy Book Me

Probíhá osmý ročník prodejní výstavy Book Me

Letos organizátoři návštěvníky pozvou přímo do prostor Akademie múzických umění, konkrétně do atria nově zrekonstruovaného domu U Bílého jelena v ulici Tržiště. O architektonické řešení výstavního prostoru se postarali studenti scénografie z katedry alternativního a loutkového divadla DAMU. Pracují přitom s geniem loci barokně-renesančního domu.

Knižní výstava bude přístupná každý den od 10:30 do 20 hodin. Vystaveny budou knihy českých univerzitních nakladatelů (JAMU, NAMU, NAVU, Vydavatelství FF UK) i oborových nakladavatelství jako Národní filmový archiv, Institut umění – Divadelní ústav či Bärenreiter Praha. Ze slovenské produkce bude zastoupena VŠMU Bratislava, Divadelný ústav Bratislava nebo Slovenský filmový ústav. Nebudou chybět ani velké světové vydavatelské domy jako Palgrave Macmillan, Bloomsbury Publishing, Cambridge University Press, Routledge a další. Výstava bude po celou dobu konání prodejní a knihy budou nabízeny za zvýhodněné ceny.

Expozici symbolicky otevřely 11. listopadu zvukové intervence studentů modulu Improvizace a performance HAMU pod vedením Jana Trojana. Společnými a sjednocujícími prvky byly rekonstrukce i dekonstrukce hudebních gest, akustických krajin, zvukových událostí a ticha.

V rámci výstavy také Nakladatelství AMU představí dvě připravované knižní novinky. Ve čtvrtek večer uvede Lukáš Jiřička coby editor publikaci Proti gesamtkunstwerku současného německého hudebního skladatele a divadelního režiséra Heinera Goebbelse. Teatroložka Eliška Kubartová s performerkou Káčou Olivovou pak v rámci sobotního programu provedou návštěvníky kolektivní publikací tvůrců a tvůrkyň z umělecké sféry, akademické oblasti a hybridních mezisvětů s názvem Terény performance.

Souběžně s výstavou Book Me proběhne na Akademii múzických umění 12. a 13. listopadu rovněž volně přístupná konference Teritoria umění, kde si lze poslechnout řadu příspěvků doktorandů uměleckých škol, kteří se výzkumem umění(m) zabývají. Připraveny jsou také přednášky a debaty k tématu uměleckého výzkumu.

Zdroj: AMU

Témata článku

Akademie múzických umění v PrazeBook Me

Multižánrové

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: