ProjectWINGS R.I.P. – opět v únoru

Nové autorské představení známé stepařské formace ProjectWINGS , které v režii Dodo Gombára syntetickou formou propojuje pohybové divadlo, činohru a hudbu se světem stepu tance a rytmu, uvádí od 28. prosince pravidelně každý měsíc Švandovo divadlo v Praze. Únorové představení se bude konat v pondělí 21. 2. od 19:30 hodin.
Project WINGS, jmenovitě Jan Bursa, Pavel Strouhal a Václav Muška, působí na české scéně již více než 6 let a jejich atraktivita spočívá v dosud neobvyklém propojení tanečního a hudebního světa. Step jako taneční forma není mrtvá a WINGS se k tomu hrdě hlásí. Step se vydal zpátky ke svému divákovi, zpět do ulic rušného života velkoměsta. Tajemná magie WINGS spočívá v kombinaci, která je u nás ojedinělá. Moderní přístup stepařů, kteří na cestách za poznáním tanečních technik pilovali své kroky u mnoha slavných tanečníků ve světě, se nebojí využít klasiky v kombinaci s tím, čemu se v tanečním světě říká free style.
Moderní inscenace ProjectWINGS R.I.P. je postavená na novém výrazovém pojetí stepu jako současného tanečního fenoménu a využívá několika inspiračních zdrojů – nechce být jen čistě tanečním představením, ale naopak kombinuje taneční, pěvecké a činoherní prvky. To vše v příběhu, ve kterém se světy živých a neživých vzájemně prolínají.
Nové představení vzniklo ve spolupráci se současnou stepařskou světovou jedničkou – Jasonem Samulem Smithem, který se podílí na choreografickém zpracování. Americký choreograf a stepař Jason Samuel Smith je uznávaným tvůrcem a držitelem řady prestižních ocenění (mj. EMMY Award, American Choreography Award).
Ani realizační tým nové inscenace není žádným nováčkem na kulturní scéně. Jména hudebníka Ondřej Brzobohatého či režiséra Dodo Gombára jsou zárukou kvalitní umělecké produkce. Stejně tak volba londýnské kostýmní návrhářky Petry Krahulcové (mj.vítězky Top Styl Designer Award 2009) svědčí o silném vlivu urban stylu na současnou produkci Wings. Scénu v duchu odkazu R.I.P. tvoří zkušený divadelní scénograf David Bazika. V inscenaci se představí krom aktérů formace ProjectWINGS i herečka Petra Hřebíčková – Cena Thálie 2009 nebo jen třináctiletá Kateřina Fialová – Mistryně světa ve stepu.
Vstupenky jsou v prodeji v pokladně Švandova divadla a v předprodejích TicketPro a TicketArt. O ProjectWINGS ProjectWINGS již v předchozím projektu STEP RYTMUS EMOCE představili na české scéně dosud neobvyklé propojení tanečního a hudebního světa. Moderní inscenace postavená na novém výrazovém pojetí stepu, jako současného tanečního fenoménu, byla odvážným krokem k novému tanečnímu divadlu. Výsledek své tvorby představili na Edinburgh Festival Fringe 2007, kde se setkali s příznivým ohlasem u odborného i laického publika včetně pochvalných kritik na více než 30 repríz, které se v rámci tohoto festivalu konaly. Na základě úspěšné prezentace na EFF2007 získali možnost setkat se a spolupracovat s mnoha zajímavými osobnostmi světové taneční scény. Zdroj: ProjectWINGS

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: