Projekce filmu „Rhythm is it“ v Goethe Institutu

Projekce filmu „Rhythm is it“ v Goethe Institutu

Projekce filmu „Rhythm is it“ v Goethe Institutu

Goethe-Institut uvede v úterý 13. září 2011 v 19:00 hod. projekci filmu „Rhythm is it“ režisérů Thomase Grubeho a Enriqua Sáncheze Lansche. Film se promítá německy a anglicky s českými titulky, vstup pro návštěvníky je volný.
Pod vedením Brita Roystona Maldooma nacvičuje 250 dětí a teenagerů pocházejících z různého sociálního a geografického prostředí jeho choreografii ke Stravinského Svěcení jara (Le Sacre du Printemps). Paralelně zkouší Berlínští filharmonikové Stravinského skladbu pod taktovkou Sira Simona Rattleho. Na konci tohoto strhujícího dokumentu stojí oslavovaná společná premiéra v Treptowské aréně v Berlíně.
Dokumentární film Rhythm is it! sleduje fascinující proces vzniku uměleckého díla. Decentní kamera vtahuje diváka do srdce projektu, který má tak obtížné podmínky, že by vlastně mohl docela dobře skončit nezdarem… Diváci se blíže seznamují s několika mladými lidmi, kteří se projektu zúčastnili a kterým setkání s hudbou a tancem pomohlo překonat izolaci, v níž žili.“ (Filmdienst)
Pořadatel: www.goethe.de/praha
Goethe-Institut, Masarykovo nábřeží 32, Praha 1

Foto: www.rhythmisit.com

Zdroj: Goethe-Institut

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: