První ze série improvizovaných večerů ve Studiu ALTA

První ze série improvizovaných večerů ve Studiu ALTA

První ze série improvizovaných večerů ve Studiu ALTA

První večer nazvaný Po pás se uskuteční ve středu 14. června 2017 ve Studiu ALTA. Každý večer má svého kurátora, který sestavuje skupinu vystupujících lidí, a může být také jedním z nich. Jedinou důležitou podmínkou je, že vystupující spolu déle než rok umělecky nespolupracovali.

Po pás se inspiroval formátem amsterdamských impro večerů, kde se zcela neznámí umělci setkávají přímo na jevišti a komponují v dané chvíli neopakovatelné dílo. Tato vzrušující forma spolupráce nás přivedla na myšlenku začít s něčím podobným i v Praze. Dobrodružství improvizace, jedinečnost a neopakovatelnost sledovaného představení, spontánnost a překvapení, které k improvizaci neodmyslitelně patří, rozvíří nejednu diváckou duši. Divák i performer jsou na tom podobně, oba neví, co se bude dít, ale jsou v tom až Po pás,“ dodávají organizátoři projektu.
V první části večera vystoupí Florent Golfier (tanec), Lucie Páchová (hudba), Jan Bárta (slovo), Pavla Nešverová (video projekce), Jan Hejzlar / Štěpán Hejzlar (světlo). Ve druhé se představí David Zambrano (tanec), George Cremaschi (hudba), Michal Kindernay (video projekce) Jan Hejzlar / Štěpán Hejzlar (světlo).

Zdroj: Studio ALTA

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: