PUSH Dance Festival na Konzervatoři Duncan centre

Festival současného tance PUSH Dance vznikl ve spolupráci Konzervatoře Duncan centre a spolku BOHEMIA PICTA. Jeho iniciátorem je Jiří Bartovanec, člen souboru Sasha Waltz & Guests. Festival se uskuteční v prosinci tohoto roku a jeho cílem je zprostředkovat spolupráci začínajících umělců s významnými choreografy a tanečníky. V letošním roce jimi budou osobnosti působící v Německu. Festival nabídne program jak pro studenty Konzervatoře Duncan centre a Taneční katedry HAMU, tak pro širokou veřejnost. 

PUSH Dance Festival na Konzervatoři Duncan centre

PUSH Dance Festival na Konzervatoři Duncan centre

V prostorách Konzervatoře Duncan centre proběhne repríza inscenace Skrz choreografa a absolventa školy Jiřího Bartovance v podání studentů 4. ročníku. Po představení budou mít diváci možnost se s autorem setkat a v rámci diskuze mu klást otázky.    

Dalším projektem, který festival nabídne je představení Rapture, společné dílo Jiřího Bartovance a Nicoly Mascii. V rámci jeho příprav proběhne dvoudílný workshop s Nicolou Masciem, absolventem baletní školy BTT Balletto Teatro di Torino a členem souboru Sasha Waltz & Guests. První část workshopu je určena pro studenty konzervatoře a Taneční katedry HAMU. V jeho druhé části budou posluchači 6. ročníku pracovat již na přípravě samotného díla.

Navazující workshop povede Sara Koluchová, rovněž absolventka Duncan centre a držitelka titulu Master of Arts v oboru taneční kompozice a interpretace na Folkwang Universität der Künste v Essenu. Zaměří se především na choreografickou metodu Jooss-Leeder, vycházející z tvorby významných osobností evropského moderního tance 20. století Kurta Joosse a Sigurda Leedera.

Široké veřejnosti bude určeno filmové zpracování tanečního představení Rezistanz, které vzniklo ve spolupráci Jiřího Bartovance, hudebního souboru ensemble unitedberlin a tanečníků z Německa a České republiky.

Podrobný program naleznete na webu konzervatoře Duncan Centre zde. Vstupenky na veřejně přístupná představení bude možné rezervovat na emailu produkce@duncancentre.cz.


PUSH Dance Festival je pořádán za laskavé podpory Česko-německého fondu budoucnosti a Celoměstského programu podpory vzdělávání na území hlavního města Prahy pro rok 2021.
 

Zdroj: Konzervatoř Duncan Centre

Témata článku

Jiří BartovanecKonzervatoř Duncan CentreNicola MasciaSara Koluchová

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: