Režisér v Helsinkách, akrobati na Jatkách78. Nová venkovní inscenace Kaleidoscope Cirku La Putyka vznikala na dálku

Nová inscenace souboru Cirk La Putyka nazvaná Kaleidoscope zahájí 9. června 2020 program letní scény pražských Jatek78. Inscenace se pyšní několika prvenstvími.

Kaleidoscope - foto ze zkoušky. Foto Jiří Šeda.

Kaleidoscope - foto ze zkoušky. Foto Jiří Šeda.

Jde o vůbec první premiéru souboru po nucené koronavirové přestávce. Finský režisér Maksim Komaro, který se členy Cirku La Putyka již uvedl inscenace Slapstick Sonata, PLAY, Batacchio a Isole, ji vůbec poprvé (a snad i naposledy) kvůli zavřeným hranicím připravuje pouze na dálku z Helsinek, on-line pomocí kamer a monitoru. Vedle disciplín, jako jsou skoky na trampolíně, walking globe a závěsná akrobacie, uvidí diváci poprvé takzvaný naskakovaný teeterboard a rolla bola. Vedle zkušených členů souboru Jiřího Weissmanna, Michala Boltnara a Daniela Komarova se v inscenaci představí poprvé také nové tváře Cirku La Putyka Helena Nováčková, Adéla Míšková a Adam Joura doplnění Nikol Fryšovou a Naimem Ashhabem. A v neposlední řadě jde o vůbec první ryze venkovní produkci v historii souboru, která se v létě vydá putovat po větších i menších městech České republiky.

Základ slova kaleidoskop je řecký a víceméně znamená pozorování krásných forem. A o tom ten projekt vlastně je – o tom, že se soustředíme spíše na krásu a kouzlo okamžiku i výsledného tvaru než na hlubší filozofování o smyslu života a bytí,” vysvětluje režisér Maksim Komaro, který do inscenace obsadil osm českých akrobatů, herců a tanečníků. Na své si přijdou milovníci nového cirkusu, na scéně se objeví teeterboard, naskakovaný teeterboard, trampolína, walking globe, rolla bola, závěsná akrobacie, to vše doplněné o taneční choreografie, gagy a humor.

Hudbu připravil Jan Balcar, o kostýmy a make-up se postarala Kristina Záveská, o scénu Pavla Kamanová, autorem světelného designu je Jan Mlčoch a zvukovou stránku měl na starosti Jan Středa.

Premiéra inscenace proběhne 9. června, bohužel bez fyzické účasti režiséra, reprízy pak 10. a 11. června a dále 10. až 13. července na letní scéně postavené vedle prostoru Jatka78.


Zdroj: ArtsMarketing.CZ

Témata článku

KaleidoscopeMaksim Komaro

Cirk La Putyka

Jatka78

Nový cirkus

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: