Ročníkové představení TCP se uskuteční na Nové scéně ND

Ročníkové představení TCP se uskuteční na Nové scéně ND

Ročníkové představení TCP se uskuteční na Nové scéně ND

Letos proběhne ročníkové představení konzervatoře TCP opět na Nové scéně ND, veřejnosti se představí vybraní studenti všech osmi ročníků soukromé konzervatoře. Večer 11. června ponese název Nový začátek. Program bude sestaven především z kmenových repertoárů obou studentských souborů Balet Praha Junior a Baby Balet Praha, které letos absolvují téměř 80 představení na domácích i zahraničních scénách, všechny třídy chystají v hodinách scénické praxe také choreografická překvapení.
Nejlepší studenti TCP představí díla a dílka ze všech významných oblastí tanečního žánru – klasického, současného a jazzového tance, letos bude přidán z pro studenty volitelných předmětů ještě step, clogging a lidový tanec. Diváci uvidí choreografickou práci jedenácti členů pedagogického sboru, sami učitelé jsou také asistenty všech převzatých tanečních děl – to se týká především klasického repertoáru. Z umělecké práce mladších studentů (2. – 4. ročník) je asi největší kuriozitou Ebony Concerto Pavla Šmoka na hudbu Igora Stravinského, nejstarší studenti zase provedou nejvýznamnější jednoaktovky Attily Egerháziho a Samuela Delvauxe.
Dál TCP ještě čeká nádvoří Lichtenštejnského paláce a letní atmosféra tanečního festivalu pod širým nebem „Dance Open –Air Lichtenštein 2012“ (22. – 26. června). První představení v pátek 22. června od 21.30 hodin bude pojato jako „absolventský program“. O prázdninách vystoupí studenti TCP jako hosté v představení Baletu JČD Romeo a Julie před Otáčivým hledištěm v Českém Krumlově. Zdroj: TCP

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: