Sergei Polunin tančí v hudebním klipu k hitu Depeche Mode In Your Room

Do světa se rozletěl nový hudební klip s tanečníkem Sergeiem Poluninem na skladbu Depeche Mode In Your Room z roku 1993. Příležitost zhlédnout Sergeie Polunina v Praze naživo, přímo z tanečního parketu, se naskytne 25. října 2021 na představení Sergei Polunin... Up, close & Personal ve Fóru Karlín.

Sergei Polunin Terschelling 2020 Foto Anton Corbijn.

Sergei Polunin Terschelling 2020 Foto Anton Corbijn.

VIDEO Sergei Polunin / In Your Room: https://www.youtube.com/watch?v=zrMwdQesnn4

Hudební klip, jehož režisérem je Anton Corbijn a choreografem Ross Freddie Ray, je ukázkou z připravovaného celovečerního dokumentu Dancer II. Jde o nedávno ohlášené pokračování filmu Dancer z roku 2016, mapujícího hvězdný vzestup Polunina, který se stal nejmladším hlavním tanečníkem londýnského Royal Ballet. Dancer II, režírovaný Corbijnem a produkovaný Gabriellou Tana, naváže tam, kde Dancer skončil a zaměří se na Poluninův návrat k baletu.

Díky spolupráci s Antonem jsem viděl, jak je možné propojit různé dimenze. Tanec, příroda a hudba mají odlišné struktury, ale velmi hluboký význam. Mám radost, že jsem se s Antonem setkal a že navrhl tančit na píseň Depeche Mode, na hudbu, kterou miluji a kterou jsem poslouchal mnoho let. Ross Freddy Ray připravil choreografii a dodal mi podporu, kterou jsem potřeboval. Těším se na pokračování této cesty s Antonem," konstatoval Sergei Polunin.

Emočně silný klip se natáčel v rozlehlých písečných dunách Terchellingu v Holandsku. Evokuje Poluninovy vnitřní boje mezi osobním životem a baletním světem, ze kterého byl vyloučen, ačkoliv byl na vrcholu svých sil. Choreografie přináší vizi bouřlivé postavy vymítající své démony na drsném a nemilosrdném pozadí. Divákovi se tak dostává intimní pohled do kontroverzního světa ryzího talentu, jakým Polunin bezpochyby je.

Bylo mi potěšením pracovat se Sergeiem na hudbu Depeche Mode, s nimiž mne pojí velmi dlouhá historie. Ukázal vnitřní boj písně tak živě, a to i za nepříznivých okolností, jako bylo listopadové počasí na severu Holandska, že jej lze jen s úžasem sledovat. V současné době plánujeme rozšířit naši spolupráci o pokračování filmu Dancer II, což bude, s ohledem na nynější zkušenost, jistě vzrušující zážitek,” dodal režisér Anton Corbijn.

Zdroj: 2media.cz

Témata článku

Anton CorbijnDancer IIRoss Freddie RaySergej Polunin

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: