Sezona 2017/2018 v Moravském divadle Olomouc

Po premiéře Othella uvede baletní soubor Moravského divadla v novém divadelním roce další Shakespearův titul. „Komický balet na motivy mistrovského díla Zkrocení zlé ženy pojednává o věčném střetu mezi ženou a mužem,“ uvedl choreograf a režisér Robert Balogh, který k inscenaci rovněž vytvoří libreto. Jako protipól představí olomoucký balet ve druhé premiéře sezony večer moderních choreografií. „Sjednocujícím prvkem bude odraz moderního tanečního divadla ve středoevropském kontextu. Osobité taneční kreace pro náš soubor vytvoří choreografové z Polska, Maďarska, Slovenska a České republiky,“ přiblížil Balogh.

Před zahájením nové sezony projde hlediště Moravského divadla další etapou revitalizace. „Věřím, že se nám podaří vyměnit všechna sedadla v parteru i na balkonech, dále pak vybavit hlediště novými koberci i tapetami a čalouněním. Čeká nás také modernizace orchestřiště. To vše je možné vykonat pouze v čase divadelních prázdnin. Proto i letos ukončíme sezonu o několik dní dříve a novou sezonu zahájíme o několik dní později. Věřím, že diváci tyto důvody pochopí a ocení naši péči o jejich komfort,“ sdělil ředitel Moravského divadla Pavel Hekela.
„Prodej předplatného na příští sezonu bude doprovázet propagační spot. Jak napovídá slogan Přepněte na divadlo, důležitou roli bude hrát televizor, který je revoluční novinkou na trhu s elektronikou.  Nápad s parodií na reklamu měl Roman Vencl, který k režii oslovil Filipa Janča. Pomyslnou tváří „reklamy“ se stal Jan Ťoupalík. Natáčení spotu probíhalo během ledna na jevišti Moravského divadla za účasti členů souboru činohry, opery a operety a baletu. Objeví se v něm například Petr Kubes, Elena Gazdíková, Martin Štolba či Ivo Jambor,“ uzavírají zástupci MDO.

Zdroj: MDO

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: