Showroom jako spojení módy a tance v NoD

Nezávislá taneční skupina současného tance ConfiDANCE uvede dnes od 20.00 v experimentálním prostoru Roxy/NoD druhou reprízu tanečního projektu, který vynikl ve spolupráci s módní návrhářkou Kristýnou Javůrkovou. Představení Showroom propojuje současný tanec s prezentací nové módní kolekce, živou hudbou a light designem. Choreografií inspirované kostýmy se stávají součástí taneční scény, pohyb tanečnic vychází ze střihu a materiálu oděvu. Principem představení je, aby se tanec a móda vzájemně ovlivňovaly, prolínaly se, vznikaly v kooperaci a žily v symbióze.
Skupina ConfiDANCE vyznává současný tanec jako „čistou a tvůrčí formou pohybu“, kterou vidí stejně ryzí jako přírodní materiály, které používá návrhářka Kristýna Javůrková ve své poslední kolekci (organická bavlna). Střih šatů, je založen na postupném vrstvení materiálu a odhalováním, které je motivované tancem. Kristýna Javůrková a ConfiDANCE mají za sebou společné úspěšné módní přehlídky a chtějí ve vzájemné spolupráci nadále pokračovat. Pohybové řešení projektu vytvořily tanečnice skupiny ConfiDANCE ve spolupráci s taneční choreografkou Věrou Ondrašíkovou. Hudební produkci k celému představení zajistí muzikant Mikoláš Růžička, člen pražské indie-folkové skupiny Republic of Two, který hudbu namixoval na míru tomuto představení. Kontrast silných jevištních světel a malých lampiček má navodit intimní atmosféru malých pokojíčků, osvětlení zprostředkovává retro obchod Nanovo Shop.
Nezávislá skupina současného tance ConfiDANCE vznikla v roce 2011 jako pokračování mnohaleté spolupráce sedmi tanečnic, které se poprvé setkaly v souboru Junior Domino Dance Company. Po krátké pauze, během které si každá z nich vyzkoušela mnoho různých tanečních stylů, se opět sešly dohromady, aby se věnovaly tomu, co je oslovuje nejvíce, contemporary dance. Tvorba a projekty skupiny vycházejí z motivace rozšířit publikum současného tance a přispět k jeho různorodosti skrze prolomení hranic mezi uměleckými žánry. Členky souboru pravidelně navštěvují kurzy a workshopy pod vedením známých českých i zahraničních lektorů. Tanečnice: Alice Budová, Natália Babčanová, Jana Kohoutová, Tereza Kuncová, Barbora Svojtková, Markéta Štěpánková, Kateřina Vacková www.confidance.cz

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: