Site specific po Lůzrovsku v rámci Noci divadel

Večer 19. listopadu 2022 se v Divadle BRAVO! v rámci jubilejního 10. ročníku Noci divadel uskuteční komentovaná prohlídka budovy pod taktovkou domácích Losers Cirque Company. Justin Svoboda návštěvníky provede zázemím divadla, v jehož zákoutích předvedou Lůzři přehlídku akrobatických triků. Vstupné na akci je dobrovolné. Počet míst bude však omezený, a proto je nutná předchozí rezervace.

Site specific po Lůzrovsku v rámci Noci divadel

Site specific po Lůzrovsku v rámci Noci divadel

Divadlo BRAVO!, bývalé Branické divadlo, se i v letošním roce účastní projektu Noc Divadel. Pro desátý ročník s ústředním tématem Hrdinové si Lůzři připravili speciální program, který dosud neměli možnost vidět ani jejich nejvěrnější fanoušci. Jedná se o jejich první site specific projekt, představení koncipované pro atypické prostory divadla, který vytvořili přímo na míru domovské scény. 

Návštěvníků se ihned na začátku prohlídky ujme herec, moderátor a průkopník storytellingu v Čechách Justin Svoboda. Ani zdaleka to však nebude odborný výklad historie budovy a okolí. Lůzři pojali prohlídku své vlastní scény civilně a přimíchali do ní špetku osobitého humoru a nadhledu. 

„Během komentované prohlídky pustíme návštěvníky do míst, kam by se za běžného provozu nedostali. Budou mít možnost podívat se na práci akrobatů z jiného úhlu, a to doslova,” říká Petr Horníček, principál souboru Losers Cirque Company.

Diváci uvidí performery velmi zblízka. Lůzři předvedou akrobatické triky, stínohru a tanec na šálách přímo nad hlavami návštěvníků  na různých místech v bývalém Branickém divadle. Kromě sledování této podívané budou mít návštěvníci možnost stát se součástí celého příběhu.

„Je pro nás ctí, že se akce letos konečně účastníme se vší parádou. S akrobaty jsme dali hlavy dohromady a vymysleli způsob, kterým veřejnosti odtajníme jinak zapovězená místa. Zároveň předvedeme naše akrobatické umění v trochu jiné podobě. Víc ale prozrazovat nechci, to se zkrátka musí zažít na vlastní kůži,” dodává Petr Horníček.

Prohlídka se uskuteční ve třech časech: 19:00, 19:45 a 20:30 a trvá přibližně 30 minut. Počet míst je omezený a prohlídku je třeba rezervovat předem.

Zdroj: Piaristi

Témata článku

Noc divadel

Losers Cirque Company

Divadlo BRAVO!

Nový cirkus

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: