Slapstick Sonata už po padesáté

Slapstick Sonata už po padesáté

Slapstick Sonata už po padesáté

Cirk La Putyka uvádí 5. února v pražském prostoru La Fabrika již 50. reprízu představení Slapstick Sonata, tentokrát i s francouzským vzdušným akrobatem. Představení v tomto obsazení bude k vidění ještě 6. a 7. února. Představení, které spojuje vrcholnou akrobacii, Mozartovy sonáty, grotesku z komedií éry němého filmu, vytváří doslovnou kombinaci vrcholného umění a populární kultury. Vizuální poezie se v něm potkává s absurdní fyzickou komedií a současným cirkusovým projevem. Vzdušná akrobacie, pády, klaunské skopičiny, tanec, živá hudba a teatrální prvky, to vše se spojuje ve volně plynoucí proud odkazů na žánry od klasické opery po grotesku.
Na scéně se objeví akrobaté Cirku La Putyka, které mohou diváci vídat v inscenacích LA PUTYKA, UP´END´DOWN nebo A CIRKUS BUDE!?. Kostýmy a líčení bude taktéž v režii Kristiny Záveské, tak jako tomu bylo u všech předešlých projektech. Naopak novinkou bude světelný a zvukový design v podání finských hostů Juha Rahijärviho a Tuomase Norvia.
Režisér inscenace Maxim Komaro je jednou z nejdůležitějších osobností novocirkusového umění nejen ve Finsku, ale i v Evropě. Je režisérem a uměleckým ředitelem první finské novodobé cirkusové společnosti Circo Aereo, předsedou představenstva společnosti Cirko Center a Finského cirkusového informačního centra. Maksim Komaro významně ovlivňuje vývoj současné finské a evropské novocirkusové scény. V roce 2004 a 2009 získal pětiletý umělecký grant od finské vlády.  Jako interpret pracoval se dvěma z nejznámějších žonglérských souborů v Evropě: Compagnie Jérôme Thomas ve Francii (produkce Milkday, 2003 - 2004) a Gandini Juggling Project v Anglii (produkce Septet2 v roce 1998). Před pár týdny mu kromě jiného byla nabídnuta I režie nového projektu britských Nofit State Circus.
Více: www.lafabrika.cz
http://www.youtube.com/watch?v=lmPztORn-Ck


Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: