Slovenský soubor elledanse v Divadle Archa

Slovenský soubor elledanse v Divadle Archa

Slovenský soubor elledanse v Divadle Archa

V Divadle Archa vystupuje 1. listopadu 2011 od 20.00 hodin slovenský soubor Alternativní divadlo elledanse. Uvede choreografie Quadrans a 4MEN v pražské premiéře. Alternativní divadlo a současně taneční škola elledanse sídlí v Bratislavě, letos zahájili 5. sezónu své činnosti. Ředitelkou je choreografka Šárka Ondrišová. Mezi aktivity elledanse patří produkce současného tance v rámci vlastní company, taneční škola a soukromá Základní umělecká škola, budova, ve které soubor a škola sídlí, pak slouží jako multifunkční prostor, ve kterém se setkávají nejrůznější umělecké žánry, konají se zde mimo jiné některá představení festivalu Bratislava v pohybe.
Choreografie Quadrans je společným dílem českých a slovenských tvůrců z minulého roku. Zde bude uvedena část Několik ztracených slov, jejímiž choreografy byli Lenka Vágnerová a Pavel Mašek z pražského souboru DOT504. Tato část inscenace byla uvedena mimo jiné právě na posledním ročníku Bratislavy v pohybe (http://www.tanecniaktuality.cz/elledanse-a-jaro-vinarsky/). Autory dalších dvou částí jsou slovenští choreografové Vladislav Šoltys a Boris Nahálka.
Choreografie 4MEN měla premiéru v letošním roce. Vznikla v koprodukci se Slovenským národním divadlem v rámci tanečního večera Made in Slovakia, choreografii vytvořila Šárka Ondrišová. Šárka Ondrišová je absolventkou Vysokej školy múzických umení v Bratislavě, kde vystudovala obor choreografie baletu. V současnosti dokončuje postgraduálně studium na Katedre tanecnej tvorby VŠMU. Je zakladatelkou a vedoucí osobností Alternativního divadla a Taneční školy elledanse, které fungují od roku 2007. V průběhu čtyř sezón existence elledanse se podepsala jako choreografka a spoluautorka pod úspěšné produkce Canto Hondo (které získalo ocenění DOSKY 2008 za nejlepší inscenaci, režii a hudbu, a také Cenu ministra kultury SR), Jablko, Silent Snow, Dance Come Back, Pocta kravám (nominace na DOSKY za námět) a poslední Quadrants (námět) a 4MEN. Zdroj: Divadlo Archa, elledanse

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: