Soubor 420PEOPLE chystá na březen novou premiéru

Soubor 420PEOPLE chystá na březen novou premiéru

Soubor 420PEOPLE chystá na březen novou premiéru

Soubor současného tance 420PEOPLE slaví 10. rok existence novou autorskou choreografií. Královna víl/Fairy Queen vstoupí na repertoár 420PEOPLE premiérově 9. a 11. března 2017 v Experimentálním prostoru NoD.

Královna víl (Fairy Queen) vychází z autentických osobních materiálů a reálných zkušeností účinkujících. Jak funguje láska, které stojí v cestě tisíce kilometrů? Jak pevné pouto mezi námi musí být, abychom toho druhého neztratili, i když jsme už tak dlouho necítili jeho vůni, nedrželi ho za ruku, ani se nemohli schovat do jeho náruče? Právě na tyto otázky Královna víl odpovídá. „Inscenaci bychom chtěli s láskou věnovat našim dětem, rodičům a partnerům, kterým začneme říkat, že je máme rádi, až ve chvíli, když už jsou od nás příliš daleko,“ vzkazují 420PEOPLE.
Projekt je výsledkem spolupráce souboru 420PEOPLE, Experimentálního prostoru NoD a hudebního uskupení Zabelov. Choreografie je dílem uměleckého šéfa souboru Václava Kuneše a tanečníků 420PEOPLE. V inscenaci se představí Zuzana Herényiová, Sabine Groenendijk/Šárka Bočková, Vojtěch Rak, Adam Sojka, Alexandr Volný & Zabelov GroupJan Šikl a Roman Zabelov. Kostýmy navrhla Olo Křížová.
V červnu se také příznivci souboru dočkají překvapení, které 420PEOPLE připravují ve spolupráci s Jatky78 a festivalem Tanec Praha.

Zdroj: 2media.cz

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: