Soubor My kluci, co spolu chodíme uvede v holešovické Skleněnce Hostinu

Soubor My kluci, co spolu chodíme si na přelom října a listopadu připravil novou inscenaci s názvem Hostina, která se bude odehrávat v imerzivních kulisách jedné z přidružených budov Jatek78. Premiéra proběhne v neděli 31. října, další reprízy 1. a 3. listopadu. Divák bude pohoštěn v prostoru, kde se vizuálně jedno bije s druhým, kde všemu vládne absurdita, kde neplatí pravidla stolování. Naši Kluci se stanou číšníky, spolusedícími, ale především vypravěči příběhu, u kterého nikdo nemůže dopředu říct, kam povede. Každé představení bude jiné a určené pro vybranou společnost 50 spolustrávníků, kteří se sami stanou součástí děje.

Soubor My kluci, co spolu chodíme uvede v holešovické Skleněnce Hostinu

Soubor My kluci, co spolu chodíme uvede v holešovické Skleněnce Hostinu

„Cítili jsme s Klukama potřebu jít v improvizaci dál, najít pro nás nový tvar. Nastolit si pravidla a pak je zničit. A taky to určitě vzešlo z nějaké potřeby se s diváky setkávat jinak, přímějším a upřímnějším způsobem; zažívat tu nervozitu z improvizace s nimi, to zvláštní vlnění a střídání komfortu s nekomfortem. Jíst je nezbytnost, ale zároveň se k jídlu váže spoustu zvyků, pravidel a nánosů. A podobně jako recept i my vnímáme, že musíme společně uvařit nějaký nový tvar,“ říká Lukas Blaha.

Hostina s podtitulem gurmánská oslava improvizace, divadla a dekadence, je novým rozměrem imerzivního a improvizovaného zážitku. Večer se bude odehrávat v hale 11A v Pražské tržnici v tzv. Skleněnce, která běžně slouží jako sklad, ale pro tento projekt se stane místem pro odvážnou a velkolepou žranici. Hostina je koncipovaná velmi doslovně. Dlouhý stůl, u kterého soubor zasedne společně s diváky a pochutná si nejen na báječném menu, ale nechá si i polechtat kulturní pohárky. O opravdový gurmánský zážitek se postarají kluci z Na ohni a kouři. Žádné chození kolem horké kaše, protože i ta kaše se bude divákovi servírovat. A jen u ní nezůstane.

Je to tak snad poprvé, kdy si Kluci, kteří jsou praktikujícími mistry improvizace, připravují divadlo předem. Milovníci zvratů a překvapení nepřijdou o starou dobrou improvizační klasiku, tentokrát však povýšenou na další level.

My kluci, co spolu chodíme je parta čtyř, kteří si k sobě našli cestu již při studiích na HAMU a DAMU. Pohybová improvizace je pro ně typická a klíčová. Pravidelně vystupují na Jatkách78 a jinak se s nimi během léta dá setkat i na Lodi tajemství a divadelních festivalech.

Kluci jsou to konkrétně: Václav Wortner, Andrej Lyga, Šimon Pliska, Lukas Blaha. Ovšem nebývají v tom sami a hudebně je doprovází Tomáš Kůgel a Michal Von Klaun. Vizuál opulentní večerní zábavy pak namíchala scénografka Michaela Semotanová a osvětlovač Jonatán Vnouček. Vše je vždy na sto procent neplánované a pro každého jednotlivce, jak performera, tak diváka, nečekané.

Zdroj: Tisková zpráva

Témata článku

Hostina

My kluci co spolu chodíme

Jatka78Skleněnka

Nonverbální divadlo

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: