Sto let od narození Alfréda Radoka připomene výstava, semináře i nová publikace

Sto let od narození Alfréda Radoka připomene výstava, semináře i nová publikace

Sto let od narození Alfréda Radoka připomene výstava, semináře i nová publikace

Stoleté výročí narození významného filmového a divadelního režiséra a jednoho ze zakladatelů Laterny magiky Alfréda Radoka (1914-1976) se chystá připomenout několik institucí. Institut umění – Divadelní ústav připravuje výstavu, prostřednictvím které Radokovu osobnost a tvorbu připomene. Vernisáž výstavy se uskuteční dne 25. 11. 2014 v 17 hodin ve Veletržním paláci. Vedle institucí jako je Knihovna Václava Havla, Nadační fond Cen Alfreda Radoka, Národní filmový archiv, Městská knihovna a Městská divadla pražská, chystá program také Česká televize a Český rozhas. Institut umění – Divadelní ústav dále připravuje fotografickou publikaci ze stop díla Alfréda Radoka koncipovanou jako obrazový komentář k zásadním etapám jeho tvorby a doby.

Podrobný program je také k nahlédnutí na nové webové stránce: http://www.alfred-radok.cz/ 24. 11.  Alfréd Radok mezi divadlem a filmem (Městská knihovna Praha)
Seminář proběhne v Městské knihovně Praha. 25. 11. (v 17 hod) Divadelní a filmový režisér Alfréd Radok (Veletržní palác)
V 17 hodin proběhne ve Veletržním paláci vernisáž výstavy, kterou pořádá Institut umění – Divadelní ústav. Výstava potrvá do 25. 1. 2015. 27. 11. – 29. 12. Alfred Radok - umlčený klasik českého filmu (Ponrepo)
Filmová přehlídka se bude konat v kině Národního filmového archivu Ponrepo. 4. 12. (v 16 hod) Vernisáž výstavy Génius Alfréda Radoka na jevišti Městských divadel pražských (MDP)
Výstava v MDP poukáže na výjimečný talent české divadelní režie a připomene význam tvorby Alfréda Radoka v kontextu vývoje moderního divadla. 3. 12. RADOK – HAVEL (Knihovna Václava Havla)
Komponovaný večer v Knihovně Václava Havla. 17. 12. Večer mimo jiné o divadle (Divadlo Archa)
Večer k 100. výročí narození divadelního a filmového režiséra Alfréda Radoka proběhne v Divadle Archa.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: