Střelecký ostrov se poprvé otevře tanci: 26. června zde proběhne první ročník Veletrhu tanečníků a performerů

Střelecký ostrov se poprvé otevře tanci: 26. června zde proběhne první ročník Veletrhu tanečníků a performerů

Střelecký ostrov se poprvé otevře tanci: 26. června zde proběhne první ročník Veletrhu tanečníků a performerů

Veletrh tanečníků a performerů roztančí 26. června pražský Střelecký ostrov. Přinese taneční vystoupení profesionálů i amatérů, workshopy pro veřejnost, ale i předprodej lístků, taneční filmy nebo fotografie. „Naším cílem je v jediném dni nabídnout veřejnosti průřez světem tance od baletu přes současný tanec až po nový cirkus. Návštěvníci si mohou zatančit pod vedením zkušených lektorů na workshopech pro děti i dospělé, vychutnat si představení několika předních českých souborů a choreografů, podívat se na fotografie a filmy z tanečního prostředí nebo se za soumraku pobavit na taneční párty. Nabízet budeme také předprodej lístků na řadu tanečních představení,“ vysvětluje organizátor akce, ředitel Unie tanečníků a performerů, Milan Odstrčil.
Střelecký ostrov roztančí už od ranních hodin workshopy pro děti i dospělé. Dětem se již od devíti hodin ráno bude věnovat Galerie umění pro děti, dospělí návštěvníci se mohou od půl jedenácté zapojit do pohybových aktivit vedených zkušenými lektory z Loco-Motion Company nebo Studia Nová Scéna.
Sérii tanečních vystoupení odstartuje ve čtrnáct hodin mezinárodně uznávaný soubor 420PEOPLE. Dále se návštěvníci mohou těšit na ukázky z tvorby libereckého baletu, na nápaditou choreografii Šimona Kubáně, dále Ultra Minimal Balet nebo RDC Dance Company. Krev všem tancechtivým rozproudí během odpoledne Swing Buster workshop. Sérii představení uzavře Cirk La Putyka svým akrobaticko-tanečním pojetím nového cirkusu. Od devatenácti hodin pak vypukne volná taneční zábava pod taktovkou DJs.
Na veletrhu bude také k vidění výstava fotografií, převážně aktů, jejichž autorem je sólista baletu Národního divadla Alexandre Katsapov. Návštěvníci si budou moci koupit lístky na představení tanečních souborů, které na veletrhu vystupují. Po setmění se budou promítat taneční filmy.
První Veletrh tanečníků a performerů pořádá Unie tanečníků a performerů ve spolupráci s festivalem Letňák. Vstup na akci je zdarma. Zdroj: UTP

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: