Studenti Konzervatoře Duncan Centre budou opět tančit v Litoměřicích

Studenti Konzervatoře Duncan Centre budou opět tančit v Litoměřicích

Studenti Konzervatoře Duncan Centre budou opět tančit v Litoměřicích

Zítra 11. října 2017 se od 18:00 v Hradním sále Kulturního a konfrenčního centra v Litoměřicích uskuteční večer s názvem Duncan tančí.  Během něj bude uvedeno 12 choreografií studentů různých ročníků pražské Konzervatoře Duncan Centre.

Konzervatoř Duncan Centre oslavuje tento rok 25. výročí od svého založení a zároveň připomíná 140 let od narození taneční reformátorky Isadory Duncanové. Studenti představí proces tvorby a studium tvorby od počátku - práce s prostorem, motivem, časem, hudbou přes párové či skupinové choreografie až po ucelenou choreografickou práci maturantů.  Večer Duncan tančí navazuje na loňskou akci, které předcházela diskuze o současném tanci v České republice. Letos je bonusem uspořádání workshopů pro žáky litoměřické Základní umělecké školy s lektorkou Eliškou Benešovou. Eliška Benešová absolvovala Konzervatoř Duncan Centre a v rámci studií podnikla půlroční stáž na škole Escuela profesional de danza de Mazatlán v Mexiku. Tam se vrátila později na další roční rezidenční pobyt. V současnosti je pedagožkou na Konzervatoři Duncan Centre (Duncan technika a současný tanec) a vede taneční hodiny ve Studiu Evy Blažíčkové.
„Během výuky metody Duncan budou účastníci poznávat anatomicky správný, přirozený pohyb, který rozvíjí smyslové vnímání a učí tělesné inteligenci.  Důležitou částí výuky bude práce s představivostí a tvořivostí, proto bude součástí výuky  improvizace, která tyto složky bezpodmínečně rozvíjí. Velká pozornost bude věnována hudebnímu cítění a to také v úzké spolupráci s živou hudbou. Pro žáky to bude určitě velké obohacení a nová zajímavá zkušenost. Pořádání této akce i workshopů naplňuje myšlenku rozšiřování povědomí o současném tanci do celé České republiky,“ uzavírají organizátoři.

Zdroj: Kinoklub Ostrov, z.s. 

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: