Studenti konzervatoře Duncan Centre vystoupí v Litoměřicích

Studenti konzervatoře Duncan Centre vystoupí v Litoměřicích

Studenti konzervatoře Duncan Centre vystoupí v Litoměřicích

Dne 11. října 2016 od 17:30 se na litoměřickém Hradě uskuteční večer věnovaný současnému tanci s názvem Duncan tančí. V první části večera proběhne přednáška a diskuze o současném tanci v České republice, o jeho trendech a směřování. Diskuzi bude moderovat šéfredaktorka Tanečních aktualit Lucie Hayashi a účastní se jí Honza Malík (tanečník, pedagog a produkční, spoluzakladatel NANOHACH), Václav Kuneš (umělecký šéf 420PEOPLE, choreograf, tanečník) a Lucie Dercsényiová (taneční kritička), dále zástupkyně tanečního oboru v Litoměřicích, ředitelka ZUŠ v Litoměřicích.

„Předmětem přednášky budou funkce a dopady současného tance, způsob jeho vnímání, přístupnost k publiku, jak se ho nebát a proč se do regionů České republiky nedostává příliš často,“ dodávají organizátoři. Do diskuze se mohou zapojit všichni zájemci i z řad diváků.
Ve druhé části večera pak uvede Duncan Centre choreografickou tvorbu studentů 2., 3. a 4. ročníku, která byla realizována v červnu 2016. Během více jak hodinového programu diváci zhlédnou například choreografie Nadechni se, Exkluze, Dálky nebo Vůl na střeše. Akci pořádá Kinoklub Ostrov a Zdravé město Litoměřice v rámci kampaně Dny zdraví 2016.

Zdroj: Kinoklub Ostrov

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: